Paloma: Πώς το διαχρονικό μεξικάνικο κοκτέιλ θα «σφραγίσει» το φετινό καλοκαίρι

Paloma: Πώς το διαχρονικό μεξικάνικο κοκτέιλ θα «σφραγίσει» το φετινό καλοκαίρι

Αλήθεια, έχεις αναρωτηθεί ποια είναι τα στοιχεία που διατηρούν ανεξίτηλη κάθε εποχή στο μυαλό σου;

Για να βρεις την απάντηση, αρκεί να σκεφτείς τις γεύσεις, τα αρώματα, τους ήχους, τις υφές και τις εικόνες που σε βοηθούν μετά από καιρό, μήνες, μπορεί και χρόνια, να ανατρέχεις σε μία εμπειρία που βίωσες στο παρελθόν και να την ξαναζείς. Τι γίνεται όμως, με το καλοκαίρι, δηλαδή αυτήν την αισιόδοξη εποχή που οι αισθήσεις σου «αφυπνίζονται»;

Μιλώντας για εμένα, συνήθως τα καλοκαίρια μου τα συνδέω με τραγούδια, γεύσεις και αρώματα. Κάπως έτσι, κάθε φορά που ακούω κάποιο συγκεκριμένο κομμάτι, κάθε φορά που πίνω μία γουλιά από ένα συγκεκριμένο κοκτέιλ ή εντοπίζω μία γνώριμη μυρωδιά, έχω τη δυνατότητα να ανακαλέσω συναρπαστικές καλοκαιρινές εμπειρίες, που μοιράστηκα με τα αγαπημένα μου πρόσωπα.

Και στις top αναμνήσεις των τελευταίων ετών είναι ένα μαγευτικό απόγευμα με τις κολλητές μου στην Μύκονο και συγκεκριμένα στο Alemagou, όπου απολαμβάναμε τα αγαπημένα μας κοκτέιλ. Διότι όταν μία εμπειρία έχει για φόντο το ομορφότερο νησί των Κυκλάδων και εμείς μπορούμε να επισκεφθούμε τα top εστιατόρια του νησιού και να μυηθούμε στο προσεγμένο φαγητό και τις γευσιγνωσίες, το ταξίδι γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρον.

Και αν υπάρχει μία γεύση που έχει ήδη «σφραγίσει» για εμένα το φετινό καλοκαίρι, αυτή είναι η γεύση του κοκτέιλ Paloma με τεκίλα Don Julio Reposado, το οποίο χάρη στα συστατικά και τη φρεσκάδα του, μου προσφέρει αναπάντεχες, γευστικές «εκρήξεις» απόλαυσης στον ουρανίσκο μου. Ακριβώς για αυτό, αν δεν έχεις δοκιμάσει ακόμη το απόλυτο κοκτέιλ του καλοκαιριού, το οποίο παραγγέλνουν όλοι επειδή περιλαμβάνει τη συγκεκριμένη τεκίλα, παρακάτω έχω συγκεντρώσει όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για αυτό, καθώς και μία εύκολη συνταγή για να το παρασκευάσεις στο σπίτι σου.

La paloma σημαίνει «περιστέρι» και… τραγουδιέται από τον 19ο αιώνα

Για να καταλάβεις πόσο απολαυστικό είναι το κοκτέιλ Paloma, ειδικότερα όταν περιλαμβάνει στη σύστασή του την εκλεκτή τεκίλα Don Julio Reposado που έχει υποστεί παλαίωση οκτώ μηνών σε δρύινα βαρέλια, αρκεί να σου αναφέρω πως παρότι έχει περάσει καιρός, θυμάμαι ακόμη την πρώτη φορά που το δοκίμασα και πιθανότατα, δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Η χαρακτηριστική ροζ προς ροδακινί παστέλ απόχρωση στο ποτήρι της φίλης μου κέντρισε την περιέργειά μου. Αποφάσισα, λοιπόν, να παραγγείλω το ίδιο κοκτέιλ. Λίγα λεπτά αργότερα και αφού είχα δοκιμάσει την πρώτη γουλιά από την Paloma με τεκίλα Don Julio, ήξερα πως είχα βρει το κοκτέιλ που ανταποκρινόταν απόλυτα στα γευστικά μου γούστα.

Θέλοντας να μάθω περισσότερα για αυτό το άκρως απολαυστικό κοκτέιλ, μάλιστα, ανακάλυψα πως η λέξη «palοma» σημαίνει στα ισπανικά «περιστέρι», ενώ φημολογείται πως η ονομασία του κοκτέιλ προέρχεται από ένα παραδοσιακό τραγούδι, το «La paloma», το οποίο γράφτηκε από τον συνθέτη Sebastián Iradier στις αρχές του 1860, έπειτα από μία επίσκεψή του στην Κούβα.

Όσο για την ίδια την τεκίλα Don Julio, που αποτελεί τη βάση της αγαπημένης μου Paloma, εκφράζει το πάθος του δημιουργού της. Και η ιστορία της είναι απόλυτα συνυφασμένη με τον ιδρυτή της, τον Don Julio González και με αυτό που όριζε τη ζωή του: Το πάθος για ό,τι έκανε. Αυτό το πάθος ενέπνευσε τη δημιουργία της πρώτης εκλεκτής τεκίλα, της Don Julio. Όσο η φήμη της «ταξίδευε» ανά τον κόσμο, λοιπόν, ο Don Julio González παρέμενε πιστός στην κοινότητα που έκανε το πάθος του πραγματικότητα. Διαμένοντας στην πατρίδα του, δηλαδή στο Χαλίσκο, ίδρυσε ένα αποστακτήριο, όπου οι επόμενες γενιές θα εργάζονταν με πάθος για την ποιότητα και τη δεξιοτεχνία, αναβιώνοντας το όραμα ενός ανθρώπου, ο οποίος έφερε την επανάσταση στην τεκίλα για πάντα. Η τεκίλα Don Julio είναι η επιλογή για όσους οδηγούνται από το πάθος, την αφοσίωση και την αληθινή αγάπη. Το spirit που συνοδεύει τις γαστρονομικές στιγμές, αλλά και εκείνες της διασκέδασης σε πιο upbeat ρυθμούς. Αυτό, βέβαια, το διαπίστωσα και στο τελευταίο ταξίδι που έκανα στη Μύκονο, ένα ταξίδι που είχε και την υπογραφή της Don Julio μέσα από τα διασημότερα κοκτέιλ, διά χειρός του φετινού νικητή του ελληνικού World Class, Ιωσήφ Ζααλούκ.

Η ιστορία της Paloma ξεκινάει στο Μεξικό και πλέον κάνει τον γύρο του κόσμου

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η Paloma είναι ένα από τα πιο διαχρονικά και διάσημα κοκτέιλ σε όλον τον κόσμο. Σε ποιον οφείλουμε όμως, την απόλαυση που μας προσφέρει; Σίγουρα, η απαλή γεύση και το ελκυστικό άρωμα της τεκίλας Don Julio είναι μερικοί από τους λόγους που δεν χορταίνουμε να απολαμβάνουμε το κοκτέιλ Paloma.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ιστορία που έχει επικρατήσει, ο ιδιοκτήτης του εμβληματικού μπαρ «La Capilla» στην πόλη Τεκίλα του Μεξικό, ήταν ο άνθρωπος που σκαρφίστηκε πρώτος τη συνταγή του πιο δημοφιλούς και απολαυστικού μεξικάνικου κοκτέιλ, πολλά χρόνια πριν. Όπως και να έχει, εμείς θα τον ευχαριστούμε πάντα, που με τη φαντασία και την εμπειρία του κατάφερε να εμπλουτίσει με μοναδική γεύση και χρώμα τις πιο διασκεδαστικές στιγμές του καλοκαιριού μας.

Picture2.jpg

Μία συνταγή με βάση την τεκίλα Don Julio που αξίζει να παρασκευάσεις στο σπίτι σου

Ένας λόγος που θα λατρέψεις την αυθεντική Paloma μόλις τη δοκιμάσεις, είναι το γεγονός πως έχει ως βάση της μία από τις πιο εκλεκτές τεκίλες του κόσμου, δηλαδή την εκλεκτή τεκίλα Don Julio, η οποία ξεχωρίζει για το χρυσαφένιο κεχριμπαρένιο χρώμα της. Μάλιστα, αρκούν μερικά απλά βήματα για να την παρασκευάσεις στο σπίτι σου και να τη δοκιμάσεις στην πιο απολαυστική της εκδοχή. Το μόνο που θα χρειαστείς για να ετοιμάσεις τη συνταγή, είναι την super premium τεκίλα Don Julio Reposado, φρέσκο χυμό λάιμ και φρέσκο χυμό γκρέιπφρουτ!

Θα ξεκινήσεις τη συνταγή βάζοντας σε ένα σέικερ την τεκίλα Don Julio Reposado με τον χυμό από το λάιμ και μπόλικο πάγο. Αν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις και λίγο σιρόπι αγαύης. Έπειτα, θα ανακινήσεις πολύ καλά το περιεχόμενο του σέικερ και θα το σουρώσεις σε ένα ποτήρι που θα έχεις προσθέσει πάγο. Στη συνέχεια, θα συμπληρώσεις το κοκτέιλ με τον φρέσκο χυμό γκρέιπφρουτ και αν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις και λίγη επιπλέον σόδα. Τέλος, θα γαρνίρεις το κοκτέιλ σου με μία φλούδα ή φέτα λάιμ, θα το φωτογραφίσεις και θα το μοιραστείς με τους διαδικτυακούς σου φίλους!

Picture3.jpg

Μην χάνεις χρόνο, λοιπόν! Δοκίμασε σήμερα κιόλας την αυθεντική Paloma που έχει ως βάση τη super premium τεκίλα Don Julio Reposado και δώσε στο φετινό καλοκαίρι μία λαχταριστή, δροσιστική γεύση, η οποία θα «σφραγίσει» τις πιο συναρπαστικές σου στιγμές!

eneap.jpg