Το ριζότο κολοκύθας του Νικόλα Σακελλαρίου είναι «must» για το μενού των γιορτών

Το ριζότο κολοκύθας του Νικόλα Σακελλαρίου είναι «must» για το μενού των γιορτών

Ένα φαγητό που δεν απαιτεί πολύ χρόνο ή κόπο για να το ετοιμάσουμε.

Κάτι που δεν χορταίνουμε να απολαμβάνουμε στα γιορτινά τραπέζια, είναι το γεγονός πως μπορούμε να δοκιμάζουμε πολλά και διαφορετικά πιάτα σε ένα δείπνο. Ειδικότερα όσοι ακολουθούμε τη μέθοδο «λίγο από όλα» και θέλουμε να παίρνουμε μία μικρή γεύση από κάθε φαγητό, ένα γεύμα «πλούσιο» σε επιλογές, είναι ό,τι αποζητούμε!

Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως εκτός από τους «πρωταγωνιστές» του μενού, όπως τη γαλοπούλα και το χοιρινό, τα υπόλοιπα πιάτα, δηλαδή τα ορεκτικά, οι σαλάτες και τα συνοδευτικά, είναι τα νόστιμα εδέσματα που συμπληρώνουν με γευστικές «πινελιές» μία λαχταριστή, καθιερωμένη ιεροτελεστία, η οποία μας φέρνει πιο κοντά με τους ανθρώπους που αγαπάμε.

Συνεπώς, για να είμαστε σίγουροι πως θα προσφέρουμε στους καλεσμένους μας ένα «πλούσιο», γιορτινό τραπέζι, το οποίο θα ξεπεράσει κατά πολύ τις προσδοκίες τους, αξίζει να προσθέσουμε σε αυτό το πεντανόστιμο ριζότο κολοκύθας με τσιπς από προσούτο, ένα ευρηματικό πιάτο που μας συστήνει ο σεφ Νικόλας Σακελλαρίου.

Πρόκειται για ένα φαγητό που δεν απαιτεί πολύ χρόνο ή κόπο για να το ετοιμάσουμε, ενώ μέσα από έναν πρωτότυπο συνδυασμό υλικών, υπόσχεται να φέρει τη μαγεία της γεύσης των Χριστουγέννων στο εορταστικό δείπνο μας.

Για να το ετοιμάσουμε, θα χρειαστούμε τα εξής υλικά:

  • 6-8 φέτες προσούτο
  • 1 ½ λίτρο νερό
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 600-700 γρ. κολοκύθα κομμένη σε κυβάκια
  • 4-5 κ.σ. φασκόμηλο
  • 1 φλιτζ. λευκό κρασί
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 Knorr «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών
  • 400 γρ. ρύζι αρμπόριο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 4 κ.σ. βούτυρο

Όσο για τη διαδικασία που θα χρειαστεί να ακολουθήσουμε για να παρασκευάσουμε το πρωτότυπο ριζότο κολοκύθας με τσιπς από προσούτο, μας την εξηγεί αναλυτικά ο σεφ Νικόλας Σακελλαρίου, μέσα από ένα σύντομο αλλά αναλυτικό βίντεο, το οποίο μας κάνει να ανυπομονούμε για τη στιγμή που θα γευτούμε επιτέλους την πρώτη μπουκιά από το συγκεκριμένο πιάτο.