Η ανάλαφρη vegan sauce που θα συνοδεύει τέλεια τα ζυμαρικά σου

Η ανάλαφρη vegan sauce που θα συνοδεύει τέλεια τα ζυμαρικά σου

Αυτή η alfredo sauce είναι vegan και δεν απαιτεί μεγάλη προετοιμασία.

Τα τελευταία χρόνια, το ζήτημα «ισορροπημένη διατροφή» σε απασχολεί όλο και περισσότερο, αφού ξέρεις καλά πως για να αναβαθμίσεις τις διατροφικές σου συνήθειες, χρειάζεται πρώτα να βρεις την ιδανική ισορροπία ανάμεσα στις κατηγορίες τροφών που καταναλώνεις.

Πώς θα το καταφέρεις; Επενδύοντας περισσότερο σε plant based προϊόντα και ευρηματικές, απολαυστικές vegetarian συνταγές που σε εμπνέουν να κάνεις μία «στροφή» προς τη χορτοφαγία, η οποία θεωρείται ένα από τα κορυφαία food trend της εποχής -και όχι άδικα.

Από την άλλη πλευρά, αν μέχρι σήμερα θεωρούσες πως μία χορτοφαγική διατροφή είναι «φτωχή» σε γεύση και θρεπτική αξία, καλύτερα γράψε λάθος, διότι οι gluten free, vegan Knorr «Σπιτικοί» Ζωμοί, είναι εδώ, για να σου αποδείξουν το αντίθετο, μέσα από την πιο γευστική σάλτσα alfredo που έχεις δοκιμάσει ποτέ.

Αυτή η alfredo sauce είναι vegan και δεν απαιτεί μεγάλη προετοιμασία

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως περιορίζοντας από τη διατροφή σου κάποιες συγκεκριμένες κατηγορίες τροφών, όπως τα ζωικά προϊόντα και τα παράγωγά τους, δεν θα στερηθείς ούτε την απόλαυση του φαγητού, ούτε τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σου.

Μία πολύπλευρη, χορτοφαγική διατροφή που είναι πλούσια σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά και όσπρια, θα σου προσφέρει καθημερινά βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, μέταλλα και φυτικές ίνες, δηλαδή τους θρεπτικούς «συμμάχους» που ενισχύουν την υγεία σου με τον πιο sustainable τρόπο. Και αν θέλεις να κάνεις το πρώτο βήμα προς μία πιο plant based διατροφή, μπορείς να απολαύσεις την πιο χορταστική και γευστική μακαρονάδα, την οποία θα «απογειώσεις» με αυτήν την alfredo vegan sauce.

Για να την ετοιμάσεις, θα χρειαστείς στον πάγκο της κουζίνας σου τα εξής υλικά:

  • 500 γρ. ζυμαρικά
  • 1 τεμάχιο Knorr «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλ. κάσιους
  • 2 κ.σ. μαγιά
  • 1/2 κ.γ. πάστα miso
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 φλ. φρέσκα φασόλια
  • 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια
  • Αλάτι

Θα ξεκινήσεις τη συνταγή προετοιμάζοντας τα υλικά σου. Αρχικά, θα ψιλοκόψεις τo κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Στη συνέχεια, σε μία μεγάλη κατσαρόλα, θα προσθέσεις νερό και αλάτι και μόλις το νερό αρχίσει να κοχλάζει, θα προσθέσεις τα ζυμαρικά σου, τα οποία θα μαγειρέψεις σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφει η συσκευασία τους. Ένα με δύο λεπτά πριν αποσύρεις την κατσαρόλα από το μάτι και σουρώσεις τα μακαρόνια, θα προσθέσεις στην κατσαρόλα και τα φρέσκα φασόλια.

Όσο περιμένεις να ετοιμαστούν τα ζυμαρικά σου, βάλε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ζέστανε λίγο ελαιόλαδο και σόταρε το κρεμμύδι με το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Μόλις πάρουν την ιδανική απόχρωση, αφαίρεσέ τα από τη φωτιά και άφησέ τα για δύο λεπτά να κρυώσουν. Έπειτα, θα τα προσθέσεις σε ένα μπλέντερ μαζί με τα κάσιους, τον Knorr «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών, τη μαγιά, την πάστα miso, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.

Κάπου εδώ, μπορείς να ενημερώσεις τις κολλητές σου να αρχίσουν να στρώνουν το τραπέζι, διότι σε λίγα λεπτά το δείπνο σας θα είναι έτοιμο! Βλέπεις, το μόνο που μένει να κάνεις, είναι να τοποθετήσεις ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και να σοτάρεις τα μανιτάρια για 6 με 7 λεπτά. Στη συνέχεια, θα ρίξεις σε ένα μεγάλο τηγάνι τη σάλτσα alfredo που μόλις έφτιαξες, τα ζυμαρικά και τα μανιτάρια και έπειτα, θα ανακατέψεις καλά τα υλικά σε χαμηλή φωτιά. Η vegan μακαρονάδα σου θα είναι έτοιμη!

Το σίγουρο είναι πως η χορτοφαγία θα συνεχίζει να κερδίζει όλο και περισσότερους θαυμαστές τα επόμενα χρόνια, ειδικότερα όσο υπάρχουν λαχταριστές συνταγές και αξιόπιστα προϊόντα που συνδυάζουν την απόλαυση με την ισορροπημένη διατροφή.