Παγκόσμια Ημέρα Πίτσας και πρέπει να ετοιμάσεις αυτά τα mini pizza bites!

Παγκόσμια Ημέρα Πίτσας και πρέπει να ετοιμάσεις αυτά τα mini pizza bites!

Ξέρουμε τι θα κάνεις στις 9 Φεβρουαρίου! 

Αλήθεια, ήξερες πως υπάρχει μία Παγκόσμια Ημέρα που είναι αφιερωμένη στο αγαπημένο σου ιταλικό πιάτο; Κι όμως, από το 2000 και για κάθε χρόνο στις 9 Φεβρουαρίου, η πίτσα έχει την «τιμητική» της, δημιουργώντας το ιδανικό food occasion για να απολαύσεις ένα από τα φαγητά που σε συντροφεύουν σχεδόν από όταν θυμάσαι τον εαυτό σου.

Πριν βιαστείς, ωστόσο, να κλείσεις τραπέζι σε κάποιο ιταλικό, talk of the town στέκι της πόλης ή σε κάποια παραδοσιακή, συνοικιακή trattoria, μήπως θα ήταν καλύτερα να γιόρταζες αυτήν την ημέρα λίγο πιο σπιτικά, παρέα με τα αγαπημένα σου πρόσωπα;

Κακά τα ψέματα. Τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα homemade dinner, το οποίο περιλαμβάνει μία από τις πιο φημισμένες γεύσεις του κόσμου, ένα dinner που θα έχεις ετοιμάσει με τα χεράκια σου, βάζοντας όλο το μεράκι σου. Τι θα έλεγες, λοιπόν, αν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πίτσας ετοίμαζες mini pizza bites και έφερνες ένα «άρωμα» Ιταλίας στην κουζίνα σου;

Φυσικά, «σύμμαχός» σου σε αυτό το γαστρονομικό ταξίδι θα είναι η Knorr, η οποία σου θυμίζει πως όποια και αν είναι η περίσταση, υπάρχει πάντα μία πρωτότυπη συνταγή που θα σε εμπνεύσει να «απογειώσεις» το γεύμα σου. Το ποια είναι αυτή η συνταγή, θα το μάθεις αμέσως!

02_pizza.jpg

Τα βήματα που θα ακολουθήσεις για να ετοιμάσεις τα πιο γευστικά mini pizza bites

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως το «μυστικό» της συνταγής για πεντανόστιμα mini pizza bites βρίσκεται στα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις. Βλέπεις, οι αυθεντικές, παραδοσιακές, ιταλικές συνταγές βασίζονται σε αγνές και ποιοτικές πρώτες ύλες. Οπότε, δεν χρειάζεται να βάλεις πολλά και διαφορετικά υλικά, αλλά να εστιάσεις στις κατάλληλες προσθήκες, οι οποίες θα «δέσουν» γευστικά μεταξύ τους και κάπως έτσι, θα σου χαρίσουν τα πιο λαχταριστά mini pizza bites.

Για να ετοιμάσεις αυτό το λαχταριστό πιάτο, θα χρειαστεί πρώτα να συγκεντρώσεις στον πάγκο της κουζίνας σου τα εξής υλικά:

  • 250 ml γάλα
  • 1 τεμάχιο Knorr «Σπιτικός» Ζωμός για Βοδινό
  • 1 φλ. αλεύρι
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. τυρί τριμμένο
  • 100 γρ. μαγειρεμένο ζαμπόν
  • 2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λωρίδες
  • 250 γρ. τυρί μοτσαρέλα
  • 100 γρ. ελιές
  • Λίγη ρίγανη

Για να πραγματοποιήσεις τη συνταγή, πρέπει να ακολουθήσεις τα εξής βήματα: Αρχικά, θα δημιουργήσεις τη δική σου ζύμη πίτσας. Μην αγχώνεσαι αν είσαι πρωτάρα, διότι η συγκεκριμένη συνταγή δεν περιέχει μαγιά, επομένως είναι πολύ πιο εύκολη από ό,τι πιστεύεις.

Θα τοποθετήσεις ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, θα ρίξεις μέσα το γάλα και θα το αφήσεις να σιγοβράσει για 40 δευτερόλεπτα. Έπειτα, θα προσθέσεις τον Knorr «Σπιτικός» Ζωμός για Βοδινό και θα τον αφήσεις να διαλυθεί. Θα αποσύρεις το τηγάνι από το μάτι της κουζίνας και θα αφήσεις το μείγμα σου να κρυώσει.

Στη συνέχεια, θα αναμείξεις σιγά σιγά το αλεύρι και θα ανακατέψεις καλά για να μην σβολιάσει. Αμέσως μετά, θα προσθέσεις το βούτυρο και το τυρί.

Έπειτα, θα μεταφέρεις τη ζύμη σε μία επιφάνεια, την οποία θα έχεις πασπαλίσει με λίγο αλεύρι και θα αρχίσεις να ζυμώνεις. Θα χωρίσεις τη ζύμη σε τέσσερα μέρη και θα την πλάσεις, μέχρι να την τυλίξεις, δημιουργώντας με αυτή μικρά μπαλάκια. Μετά θα πιέσεις με τα χέρια σου κάθε μπαλάκι, έτσι ώστε να αποκτήσει μία διάμετρο περίπου 10 εκατοστών.

Μόλις ετοιμάσεις τις βάσεις για τα pizza bites σου, θα τις τοποθετήσεις σε ένα ταψί και θα τις ψήσεις σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Αφού οι βάσεις για τα πιτσάκια θα έχουν ψηθεί επαρκώς, θα βάλεις πάνω τη μοτσαρέλα, θα πασπαλίσεις με τριμμένο τυρί, θα απλώσεις το ζαμπόν, τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και τις ελιές. Στη συνέχεια, θα βάλεις το ταψί πίσω στον φούρνο και θα ψήσεις τα mini pizza bites, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ψηθεί καλά η επικάλυψη από τα υλικά.

Έπειτα, μπορείς να απολαύσεις τα mini pizza bites σου, γιορτάζοντας την πιο λαχταριστή Παγκόσμια Ημέρα του έτους!

03_pizza.jpg

Τον φετινό Φεβρουάριο, λοιπόν, μην χάσεις την ευκαιρία να μετατρέψεις το σπίτι σου σε μία… αυτοσχέδια πιτσαρία, στο απόλυτο foodie στέκι της πόλης, το οποίο έχει λίγους και καλούς επισκέπτες, δηλαδή τα αγαπημένα σου πρόσωπα!