Όταν ένα lunch box κρύβει μέσα του όλα τα «σ’ αγαπώ» που θέλεις να πεις

Όταν ένα lunch box κρύβει μέσα του όλα τα «σ’ αγαπώ» που θέλεις να πεις

Από όταν πήρα την απόφαση να συγκατοικήσω με τον σύντροφό μου, μερικά πράγματα άλλαξαν -και όχι προς το καλύτερο.

Βλέπεις, σε μία καθημερινότητα που «τρέχει» και για τους δυο με γρήγορους ρυθμούς, ενώ τα ωράριά μας σπάνια συγχρονίζονται, νιώθω ότι συχνά δεν έχω τον χρόνο να του υπενθυμίζω πόσο πολύ τον αγαπώ.

Ακόμη και τις φορές που θα συναντηθούμε στο σπίτι λίγο νωρίτερα από το αναμενόμενο, θα είμαστε και οι δυο τόσο κουρασμένοι, που δεν θα βρίσκουμε τις λέξεις να πούμε το κάτι παραπάνω ή να απολαύσουμε μερικές ρομαντικές στιγμές. Συνήθως, το after work πρόγραμμα έχει binge watching, με έναν από τους δυο -τις περισσότερες φορές εμένα- να αποκοιμιέται στον καναπέ, δέκα λεπτά αφότου πατήσουμε το «play».

Το κάτι παραπάνω που ίσως κάνω για εκείνον, είναι το ότι όταν βρίσκω τον χρόνο, ετοιμάζω και το δικό του lunch box για το γραφείο. Αυτό που συνειδητοποίησα όμως πρόσφατα, είναι πως αυτό το «κάτι παραπάνω» που κάποιες φορές κάνω, αυτή η κίνηση που σε εμένα φαντάζει αρκετά απλή, για εκείνον «λέει» και «δείχνει» πολλά περισσότερα.

Γιατί οι πιο όμορφες κινήσεις αγάπης είναι τελικά οι αυθόρμητες

Όπως κάθε εβδομάδα σχεδόν, έτσι και την περασμένη, πήγα στο σούπερ μάρκετ και στη συνέχεια, αφιέρωσα ένα απόγευμα στο meal prepping.

Αυτό που δεν μπορούσα να αναλογιστώ, ωστόσο, ήταν πως εκείνο το λαχταριστό γεύμα με spaghetti Barilla και pesto, που την επόμενη ημέρα θα «ταξίδευε» ως το γραφείο του φίλου μου, μες στην αγαπημένη του lunch bag, θα γινόταν η αφορμή που θα μας έφερνε λίγο πιο κοντά και θα μας έκανε να «ανοιχτούμε» ξανά.

Διότι, όπως αποδείχθηκε και χωρίς να το έχω σχεδιάσει, μέσα στο ταπεράκι του δεν έβαλα μόνο το μεσημεριανό του γεύμα, αλλά και ένα γευστικό «σ’ αγαπώ», το οποίο είχε την ανεκτίμητη γεύση της φροντίδας. Και αυτό ακριβώς κατάλαβα, όταν έλαβα στο smartphone μου μία φωτογραφία και ένα σύντομο, αλλά περιεκτικό μήνυμα από τον φίλο μου.

Η εικόνα, λοιπόν, έδειχνε το τάπερ του με τα σπαγγέτι που είχαν «εξαφανιστεί» και το μήνυμα έγραφε «σ’ αγαπώ». Μέσα σε δευτερόλεπτα του είχα τηλεφωνήσει. «Τι σου συμβαίνει; Όλα καλά; Δεν έκανα και κάτι…», του είπα, σχεδόν ανήσυχη μιας και δεν με είχε συνηθίσει σε ανάλογες, ρομαντικές δηλώσεις.

«Έκανες και με το παραπάνω. Τα καλύτερα ζυμαρικά μου φτιάχνεις. Μόνο που μπαίνεις στη διαδικασία, μου είναι αρκετό», μου απάντησε και οφείλω να ομολογήσω ότι παρά το γεγονός ότι ήταν μεσημέρι και στο γραφείο τα τηλέφωνα και τα πληκτρολόγια είχαν πάρει «φωτιά», επέτρεψα στον εαυτό μου να κάνει ένα pause για να συγκινηθεί.

barilla2.jpg

Πόση φροντίδα και ποιότητα μπορείς να χωρέσεις σε ένα γεύμα;

Εκείνο το μεσημεριανό «σ’ αγαπώ», λοιπόν, ήταν για εμένα ένα «μάθημα». Διότι με βοήθησε να θυμηθώ πως σε ό,τι αφορά στην αγάπη, δεν χρειάζονται μεγάλες πράξεις για να την εκφράσεις, ούτε είναι απαραίτητο να περιμένεις το σωστό timing, για να μιλήσεις για τα συναισθήματά σου.

Για την ακρίβεια, για εμένα, η πορεία προς εκείνο το γευστικό «σ’ αγαπώ» είχε ξεκινήσει ήδη από την ώρα που βρισκόμουν στο σούπερ μάρκετ και έβαζα -για ακόμη μια φορά- στο καλάθι μου τις αγαπημένες μου συσκευασίες με ζυμαρικά Barilla. Spaghetti, Rigatoni, Fusilli, Farfalle. Αυτές είναι μερικές μόνο από τις ποιοτικές επιλογές, κάποια μόνο από τα ζυμαρικά από το ποιοτικό, εκλεκτό, σκληρό σιτάρι με την απολαυστική γεύση και την «al dente» υφή που καλλιεργούνται με βιώσιμο τρόπο και έχουν διαχρονικά μία θέση στα ντουλάπια της κουζίνας μου.

Και η λέξη που αξίζει να κρατήσεις από αυτό το κείμενο, είναι η ποιότητα. Διότι επιλέγοντας να κάνεις ποιοτικές επιλογές για εσένα και τους ανθρώπους που αγαπάς, κάνεις ταυτόχρονα μία κίνηση αγάπης και φροντίδας, ακόμη και αν δεν το αντιλαμβάνεσαι. Αύτη η ποιότητα φανερώνεται στη γεύση, την υφή, το χρώμα των προϊόντων που επιλέγεις. Και το να μοιράζεσαι πάντα την καλύτερη ποιότητα, είναι μια κίνηση αγάπης -αρκετή για να «δείξεις» το «σ’ αγαπώ», θα σου πω εγώ!

Το ένιωσα εκείνο το μεσημέρι, το αισθάνθηκα βλέποντας εκείνη τη φωτογραφία από το τάπερ με τα Barilla spaghetti που είχαν «εξαφανιστεί». Έκανα μία κίνηση αγάπης με τον πιο απλό τρόπο. Και εκείνος, μου έδειξε την ευγνωμοσύνη του -και για εμένα αυτό ήταν κάτι περισσότερο από μία ανταμοιβή: Ήταν μία αίσθηση σιγουριάς και ασφάλειας, που μου θύμισε πως όσο και αν «τρέχουμε» και οι δυο κάθε μέρα, όσο και αν δυσκολευόμαστε να βρούμε κοινό χρόνο μες στο ίδιο σπίτι, η αγάπη είναι εκεί -ακόμη και μέσα σε ένα lunch box- και δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για αυτήν για να την αισθανθούμε.

barilla3.jpg

Είναι αλήθεια πως υπάρχουν πολλοί εντυπωσιακοί και πρωτότυποι τρόποι για να εκφράσεις τα συναισθήματά σου σε κάποιον, ωστόσο, το φαγητό είναι πάντα μία καλή ιδέα και μία ακόμη καλύτερη αφορμή για να έρθεις κοντά με τα πρόσωπα που αγαπάς. Αν θέλεις και εσύ, λοιπόν, να πεις στον σύντροφό σου «σ’ αγαπώ» με τον πιο απολαυστικό τρόπο, τότε μάλλον ήρθε η στιγμή να κάνεις level up στο περιεχόμενο του lunch box του! Να είσαι σίγουρη πως επιλέγοντας να το εμπλουτίσεις με μία λαχταριστή συνταγή στην οποία θα «πρωταγωνιστούν» τα ζυμαρικά Barilla, δηλαδή το συστατικό που θα δώσει στο γεύμα του έξτρα ποιότητα, θα του πεις «σ’ αγαπώ» με τη γεύση που πραγματικά του αξίζει. Και κάπως έτσι, θα έχεις κάνει μία κίνηση αγάπης και φροντίδας, που σίγουρα θα εκτιμήσει!