Γιατί όταν επιλέγεις να προσφέρεις με κριτήριο την ποιότητα, είσαι πάντα κερδισμένη

Γιατί όταν επιλέγεις να προσφέρεις με κριτήριο την ποιότητα, είσαι πάντα κερδισμένη

Αποφάσισα να διαμορφώσω μία καθημερινότητα στην οποία θα υπάρχει πάντα χρόνος για όσους αγαπώ, ώστε να μοιράζομαι μαζί τους ποιοτικό χρόνο, ανεκτίμητες στιγμές που θα έχουν την ασύγκριτη γεύση ενός σπιτικού φαγητού.

Αν είχα τη δυνατότητα να εκπληρώσω μία ευχή, αυτή θα ήταν το να μπορούσα με κάποιον τρόπο να αναπληρώσω όλο τον κοινό χρόνο που έχασα με τα αγαπημένα μου πρόσωπα στο παρελθόν, δίνοντας μονίμως προτεραιότητα στην απασχόλησή μου.

Βλέπεις, για αρκετά χρόνια πίστευα πως ένα σύντομο τηλεφώνημα ή ένα μήνυμα στο Messenger αργά το βράδυ, ήταν αρκετά για να επενδύσω στις φιλίες μου ή τη σχέση με τη μητέρα και την αδερφή μου. Αυτό που δεν καταλάβαινα όμως, ήταν πως ο χρόνος περνούσε γρήγορα, με εμένα να χάνω πολύτιμες στιγμές δικών μου ανθρώπων και να μην τους δείχνω έμπρακτα την αγάπη που ένιωθα για αυτούς.

Πώς άλλαξε αυτή η συνθήκη; Πολύ απλά, μεγάλωσα και όσο μεγάλωνα και αντιλαμβανόμουν πως τα project, τα deadline και το άγχος του γραφείου καθόριζαν την προσωπική μου ζωή, ήξερα πως κάτι έπρεπε να κάνω. Έπρεπε με κάποιον τρόπο να βρω τον ελάχιστο χρόνο που απαιτεί μία φιλία, μία οποιαδήποτε σχέση, για να αντέξει στον χρόνο, πριν είναι αργά.

Τι έκανα, λοιπόν; Αποφάσισα να διαμορφώσω μία καθημερινότητα στην οποία θα υπάρχει πάντα χρόνος για όσους αγαπώ, ώστε να μοιράζομαι μαζί τους ποιοτικό χρόνο, ανεκτίμητες στιγμές που θα έχουν την ασύγκριτη γεύση ενός σπιτικού φαγητού, το οποίο περιλαμβάνει τα υψηλής ποιότητας ζυμαρικά Barilla που με μία μπουκιά εμπλουτίζουν με απόλαυση την καθημερινότητά μας.

Μία κίνηση φροντίδας που κάνει πιο απολαυστικό τον κοινό χρόνο που μοιραζόμαστε

Η συνειδητοποίηση πως η απασχόλησή μου δεν γίνεται να μου στερεί τον ποιοτικό χρόνο που ήθελα να επενδύω στους δικούς μου ανθρώπους, ήρθε τη στιγμή που η αδερφή μου, μου αποκάλυψε πως ήταν στα πρόθυρα του χωρισμού με τον σύντροφό της. Ακούγοντάς τη να κλαίει στο ακουστικό και βλέποντας συγχρόνως στην οθόνη του υπολογιστή τα email να διαδέχονται το ένα το άλλο στα εισερχόμενά μου, ήξερα πως είχε έρθει η στιγμή να κάνω τα πάντα στην άκρη για να είμαι κοντά της και να της προσφέρω προσοχή και φροντίδα, όπως μόνο μία μεγάλη αδερφή μπορεί.

Και αν υπήρχε κάτι που ήμουν σίγουρη πως θα την παρηγορούσε και θα την έκανε έστω και προσωρινά να νιώσει λίγο καλύτερα, αυτό ήταν το αγαπημένο της φαγητό, δηλαδή ένα πιάτο ζυμαρικά Barilla με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια. Άλλωστε, ήξερα πως προσθέτοντας τα συγκεκριμένα ζυμαρικά στη συνταγή, δηλαδή τα ζυμαρικά που παράγονται από ποιοτικά, σκληρά σιτάρια, τα οποία καλλιεργούνται με βιώσιμο τρόπο και υποβάλλονται σε αυστηρούς ελέγχους, θα είχα κάνει μία κίνηση αγάπη και φροντίδας προς εκείνη, μία κίνηση που θα έκανε ακόμη πιο ποιοτικό, ουσιαστικό και απολαυστικό τον κοινό χρόνο που θα μοιραζόμασταν.

1680084222020-407252371-image003.jpg

Μία υπόσχεση που με εμπνέει για γευστικά «ταξίδια» με τους ανθρώπους που αγαπώ

Εκείνο το απόγευμα που πέρασα με την αδερφή μου, ήταν η αρχή μίας νέας ζωής για εμένα. Ναι, οι απαιτήσεις του γραφείου δεν μειώθηκαν όμως, εκείνη την ημέρα έδωσα μία υπόσχεση στον εαυτό μου: Ότι πλέον δεν θα άφηνα ούτε εβδομάδα να περάσει, χωρίς να επενδύσω έστω και μερικά από τα απογεύματά μου σε έναν άνθρωπο ο οποίος έχει πραγματικά σημασία για εμένα, είτε πρόκειται για την αδερφή, την κολλητή ή τη μητέρα μου. Όσο επιβαρυμένο και αν ήταν το πρόγραμμά μου, θα φρόντιζα να εξασφαλίζω τον ελάχιστο χρόνο που χρειάζονται οι διαπροσωπικές μου σχέσεις, ώστε να «ανθίσουν» και να μην χάσουν την ουσία τους.

Από όταν πήρα αυτήν την απόφαση, μάλιστα, όχι μόνο το πενθήμερο μεταξύ Δευτέρας και Παρασκευής κυλάει πολύ πιο ξεκούραστα, αφού βρήκα επιτέλους μία ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και την προσωπική μου ζωή, αλλά έχει γίνει και πολύ πιο απολαυστικό. Και αυτό οφείλεται, μεταξύ άλλων, στα υψηλής ποιότητας ζυμαρικά Barilla, τα οποία μου προσφέρουν κάθε φορά την έμπνευση που χρειάζομαι, ώστε να «τρυπώσω» στην κουζίνα και να προσφέρω ένα λαχταριστό γεύμα, ένα μοναδικό «ταξίδι» γεύσεων στους υπέροχους ανθρώπους που έχουν κερδίσει με την αξία τους, μία ξεχωριστή θέση στη ζωή και την καρδιά μου.

1680084241143-836318007-image005.jpg

Αν υπάρχει, λοιπόν, κάτι που θέλω να κρατήσεις ως συμβουλή από τη δική μου ιστορία, αυτό είναι πως για να μοιραστείς κοινό, ποιοτικό χρόνο με τους δικούς σου ανθρώπους, δεν χρειάζεσαι πολλά πράγματα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι τις ποιοτικές επιλογές που ξέρεις πως θα σας φέρουν ακόμη πιο κοντά. Ακριβώς για αυτό, δεν πειράζει πού και πού να βάζεις για λίγο σε παύση τις υποχρεώσεις του γραφείου, ώστε να πραγματοποιείς σπιτικά, γευστικά «ταξίδια» με όσους αγαπάς και με όχημα τα υψηλής ποιότητας ζυμαρικά που σου προσφέρει η Barilla.