Όταν όλες οι γενιές μιλάμε την ίδια γλώσσα, συνήθως συμφωνούμε πως ένα είναι το πιο θεϊκό παγωτό!

Όταν όλες οι γενιές μιλάμε την ίδια γλώσσα, συνήθως συμφωνούμε πως ένα είναι το πιο θεϊκό παγωτό!

Πώς ένα θεϊκό παγωτό γεφυρώνει το χάσμα από τους Boomers στους Gen Zers.

Τι είναι ευτυχία για εμένα; Η σπίθα που «ανάβει» στο βλέμμα μου, όταν η υπάλληλος μίας τζελατερίας μου προσφέρει ένα τραγανό χωνάκι, γεμισμένο με την αγαπημένη μου γεύση παγωτού. Τι κι αν είναι μία συγκεκριμένη γεύση που δοκιμάζω ξανά και ξανά, σχεδόν από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου; Μία μπάλα παρφέ αγριοκέρασο δεν θα γίνει ποτέ μονότονη, ακριβώς επειδή είναι μοναδική και κυρίως, επειδή έχει «σφραγίσει» με τον πιο απολαυστικό τρόπο, μερικές από τις πιο καλοκαιρινές και ξέγνοιαστες αναμνήσεις μου.

Στην πρώτη ανάμνηση που μου έρχεται στο μυαλό, είναι απόγευμα και κάθομαι με τους γονείς μου στη Δωδώνη στην Άνδρο και περιμένουμε το πλοίο. Εκείνη κρατάει ένα μακρύ κουτάλι, το οποίο «βουτάει» σε ένα ψηλό ποτήρι και μου δίνει να δοκιμάσω.

Σε μία άλλη ανάμνηση, το ίδιο ποτήρι αλλά με ένα πολύχρωμο περιεχόμενο βρίσκεται στη μέση ενός στρογγυλού τραπεζιού. Εγώ και η κολλητή μου, μαθήτριες ακόμα, μοιραζόμαστε κουταλιές από choco fudge -δηλαδή την αγαπημένη της γεύση- και παρφέ αγριοκέρασο, τη δική μου αγαπημένη. Και συμφωνούμε σιωπηλά και τρώγοντας βιαστικά πως είναι τόσο θεϊκό αυτό το παγωτό, που άξιζε πράγματι το χαρτζιλίκι μας.

Επιστρέφοντας στο σήμερα, είδα ξανά αυτήν τη σπίθα της ευτυχίας στο βλέμμα της βαφτιστήρας μου, όταν αποφάσισα μετά από μία βόλτα μας στα μαγαζιά να την κεράσω μία μπάλα παγωτό στη δωδώνη Βούλας. Επίλεξε Pavlova, επειδή της είπα πως το όνομα της γεύσης προέρχεται από μία σπουδαία μπαλαρίνα. Μόλις καθίσαμε σε ένα κοντινό παγκάκι με θέα στη θάλασσα, έβγαλε το smartphone της, μπήκε με συνοπτικές διαδικασίες στο TikTok και καθώς τραβούσε ένα video με εκείνη πρωταγωνίστρια, πήρε μία μικρή γεύση από το παγωτό της, λέγοντας με ενθουσιασμό στο κοινό της, «that's super lit». «Που θα πει;», τη ρώτησα με γνήσια απορία, για να λάβω την αποστομωτική απάντηση, «ρε νονά, μην γίνεσαι boomer, εννοώ πως το παγωτό είναι θεϊκό». «Ε, ναι», της απάντησα τρώγοντας λαίμαργα το χωνάκι μου, «τώρα μιλάμε την ίδια γλώσσα».

1690178728324-132319921-image003.jpg

Πώς ένα θεϊκό παγωτό γεφυρώνει το χάσμα από τους Boomers στους Gen Zers

Από τη βαφτιστήρα μου με χωρίζουν σχεδόν τα μισά χρόνια, από αυτά που με χωρίζουν από τη μητέρα μου. Και παρότι η καθεμιά από εμάς εκπροσωπεί μία διαφορετική γενιά, παρότι δυσκολευόμαστε αρκετά να καταλάβουμε η μία την άλλη και να συνεννοηθούμε, υπάρχει ένα κοινό σημείο, το οποίο μας κάνει να συμφωνούμε απόλυτα και να μιλάμε την ίδια γλώσσα, ακόμη και όταν δεν ανταλλάσσουμε ούτε λέξη. Ποιο είναι αυτό;

Η παιδική, ακατανίκητη λαχτάρα που μας κυριεύει, όταν βρισκόμαστε μπροστά από μία πλούσια βιτρίνα ενός παγωτατζίδικου της Δωδώνη. Ναι, Boomers, Gen Xers, Millennials, Gen Zers, όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτήν τη θέση, αναποφάσιστοι και ανυπόμονοι, αλλά απόλυτα σίγουροι ότι σύντομα θα απολαύσουμε ένα γευστικό παγωτό από αγνό, πιστοποιημένο 100% ελληνικό φρέσκο γάλα, πρώτες ύλες ανώτερης ποιότητας, φρέσκια κρέμα γάλακτος και κρόκους αβγού, αληθινά φρούτα και ολόκληρους ξηρούς καρπούς, αγνές, θεϊκές γεύσεις χωρίς συντηρητικά ή τεχνητές χρωστικές.

Βλέπεις, αν έχει καταφέρει κάτι η Δωδώνη τα τελευταία 56 χρόνια, πέρα από το να «μηδενίσει» το χάσμα των γενεών, να μας φέρει πιο κοντά με τον πιο νόστιμο τρόπο και να καθιερώσει τις ελληνικές τζελατερίες, είναι το γεγονός πως έχει συνδεθεί με τη σπίθα της ευτυχίας, με το βλέμμα ενθουσιασμού κάθε φορά που παραγγέλνουμε την αγαπημένη μας γεύση.

https://www.instagram.com/p/CtisYUUIz1N/

Μία πλούσια γκάμα με 47 ανατρεπτικές, θεϊκές, λαχταριστές γεύσεις

Μοιάζει απίθανο πως ένα μικρό γαλακτοπωλείο στην Κυψέλη της δεκαετίας του ‘60 κατάφερε μέσα σε μισό αιώνα περίπου, να δημιουργήσει μία από τις πιο αναγνωρίσιμες και ποιοτικές, εγχώριες γαλακτοβιομηχανίες, να συσπειρώσει τρεις γενιές ανθρώπων σε 160 καταστήματα, σε κοινές γευστικές εμπειρίες από λαχταριστές, διαχρονικές και ανατρεπτικές γεύσεις παγωτού, οι οποίες ξεπερνούν πλέον τις 45 και ανανεώνονται κάθε χρόνο.

https://www.instagram.com/p/CtTsq96Iu_r/

Μάλιστα, φέτος ο πλούσιος κατάλογος της Δωδώνη απέκτησε τέσσερις νέες γεύσεις, οι οποίες υπόσχονται να μας χαρίσουν το πιο απολαυστικό και… gourmet καλοκαίρι. Σε αυτές συγκαταλέγεται το ιταλικό λικέρ limoncello, ένα αναζωογονητικό σορμπέ με ανάλαφρη γεύση λεμονιού, ιδανικό «κλείσιμο» έπειτα από ένα γεύμα, ενώ εξίσου δροσιστική είναι και η «πειραγμένη» βανίλια Μαδαγασκάρης, δηλαδή η Grey Madagascar Vanilla, η οποία βάφτηκε γκρι, χάρη στον ενεργό φυτικό άνθρακα, ένα ευεργετικό συστατικό που βοηθάει στην πέψη.

1690178748130-155512331-image005.jpg

Για πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες, υπάρχει η Pavlova, μία εξαιρετική επιλογή από βελούδινη κρέμα με ρίπλα από κόκκινα φρούτα του δάσους και κομμάτια τραγανής μαρέγκας. Ειλικρινά, κάθε κουταλιά από τη συγκεκριμένη γεύση είναι και μία πρωτόγνωρη εμπειρία για τον ουρανίσκο μας. Όσο για την Crème Brulee, πιθανότατα θα γίνει η νέα αγαπημένη σου γεύση, αφού αποτελεί έναν ευρηματικό συνδυασμό από κρέμα, κρόκους αβγών, ζάχαρη, σπόρους βανίλιας, καραμελωμένη ζάχαρη και σως καμένης καραμέλας. Ναι, είναι τόσο απολαυστική που και μόνο από την περιγραφή, ανυπομονείς για να τη δοκιμάσεις.

1690178779107-880862760-image007.jpg

Αν θέλεις, λοιπόν, να δώσεις στο φετινό καλοκαίρι μία μοναδική γεύση, τότε πραγματοποίησε μία επίσκεψη σε ένα κατάστημα Δωδώνη, εκεί όπου το παγωτό αποκτά θεϊκές διαστάσεις. Μάλιστα, μπορείς να μοιραστείς αυτή την εμπειρία με έναν Boomer, με τη μαμά ή τον μπαμπά σου, καθώς και με έναν εκπρόσωπο της Gen Z, όπως η ξαδέρφη σου. Έτσι, θα εξακριβώσεις και μόνη σου ότι μπροστά σε ένα χωνάκι γεμισμένο με την αγαπημένη μας γεύση παγωτού, γινόμαστε όλοι και πάλι παιδιά και με κάποιον μαγικό τρόπο, μιλάμε όλοι την ίδια γλώσσα: Εκείνη της απόλαυσης!