Η συνταγή που έψαξε όλος ο πλανήτης φέτος ήταν το κορεάτικο bibimbap

Πατούλια Κατερίνα
Η συνταγή που έψαξε όλος ο πλανήτης φέτος ήταν το κορεάτικο bibimbap

Αν θες να φτιάξεις το κορεάτικο bibimbap, τη συνταγή που έψαξε περισσότερο ο κόσμος στη Google το 2023, σου έχουμε τις απαραίτητες πληροφορίες.

Τι είναι αυτό το περίφημο bibimbap και γιατί όλος ο πλανήτης θέλησε να μάθει πώς φτιάχνεται; Η συνταγή αποτελεί ένα τίμιο κορεάτικο πιάτο που αν το μεταφράσουμε επακριβώς, μιλάμε για ένα ανακατεμένο ρύζι.

Μετά το bibimbap, ο κόσμος έψαξε το ισπανικό espeto, ένα ψητό ή σοταρισμένο ψάρι, κυρίως σαρδέλες και ακολουθεί στην τριάδα τα εσπεριδοειδή φρούτα papedas από την Ινδονησία, το ανοιγμένο μπέιγκελ

https://www.instagram.com/p/CBOULbyAXhF/

τα ζυμαρικά με φασόλια, το quiche της ενθρόνισης- επηρεασμένο από τον βασιλιά Κάρολο, η Tacacá μια παραδοσιακή σούπα από τη Βραζιλία, το μαύρο κέικ, ο ασουρές ή βαρβάρα που είναι ένα γλυκό, γνωστό στην Τουρκία και ως το γλυκό του Νώε και τα Smelts που είναι μια ποικιλία μικρών ψαριών.

bibimbap2.jpg

Τι είναι το bibimbap;

Ουσιαστικά μιλάμε για ένα μπολ με ρύζι, κρέας, λαχανικά και πιθανότατα και αυγό.

Στην παραδοσιακή του εκδοχή, το πιάτο έχει μωό μοσχάρι και ωμό κρόκο αυγού αλλά εννοείται πως στην δική σου εκδοχή μπορείς να έχει ψημένα ή βρασμένα όλα σου τα υλικά.

Τη διαφορά πάντως στον ουρανίσκο, θα την κάνει η σος με gochujang, μια καυτερή πάστα τσίλι που κάνει τη διαφορά στο πιάτο που θα ετοιμάσεις. Μια παραλλαγή αυτού του πιάτου είναι το dolsot bibimbapt, όπου το dolsot είναι το σκεύος, μια πέτρινη κατσαρόλα στην οποία προτού τοποθετηθεί το ρύζι το κάτω μέρος του μπολ επικαλύπτεται με σησαμέλαιο.

Για να φρεσκάρουμε τη μνήμη σου, το 2020, ψάχναμε στην Ελλάδα και παγκόσμια καφέ dalgona και ψωμί λόγω πανδημίας, το 2021, θέλαμε birria tacos και φέτα pasta και τo 2022 o πλανήτης έψαξε τα paneer pasanda με καταγωγή από την Ινδία.

Πισπιρίγκου και βασίλισσα Ελισάβετ στα πρόσωπα της Google για την Ελλάδα το 2022