H Diageo ανακοίνωσε τον νικητή του World Class Bartender of the Year 2012

H Diageo ανακοίνωσε τον νικητή του World Class Bartender of the Year 2012

O Tim Philips, του Hemmesphere Socktail Bar, στο Σίδνευ αναδείχνθηκε ως το νέο ταλέντο της τέχνης του mixology. 


Ύστερα από μια εβδομάδα αφιερωμένη στις τάσεις της τέχνης του mixology από τους πιο ταλαντούχους διαγωνιζομένους του κόσμου, o Tim Philips από το Hemmesphere cocktail bar στο Σίδνεϋ, ξεχώρισε ανάμεσα σε 50 finalist και κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου bartender στον κόσμο για το 2012 κερδίζοντας τη διάκριση DIAGEO RESERVE WORLD CLASS Bartender of the Year 2012.

Ο Tim Philips κέρδισε τις εντυπώσεις της κριτικής επιτροπής με την ιδιαίτερη συνταγή του, το Hot Toddy Australia που χρησιμοποίησε ως βάση το JOHNNIE WALKER®GOLD LABEL RESERVE™ Blended Scotch Whisky μαζί με κανέλα και ginger, καθώς και με την μοναδική τεχνική του.

Ακολουθώντας τα χνάρια των κορυφαίων της τέχνης του mixology και παλιότερων νικητών του DIAGEO RESERVE WORLD CLASS: Manabu Ohtake, Erik Lorincz και Αριστοτέλης Παπαδόπουλος, ο Tim Philips επέδειξε εξαιρετικό στυλ και μοναδική τεχνική αποδεικνύοντας το ταλέντο και τις σπάνιες δεξιότητές του. Το δημιουργικό όραμα, το πάθος και η καταλυτική παρουσία του Tim Philips πίσω από το bar είναι ανάλογα των υψηλών standards, της δεξιοτεχνίας και του επαγγελματισμού που απαιτεί η επιτυχία στον χώρο.
Κατά τη διάρκεια της χρονιάς που μας πέρασε, bartenders από τα πιο αναγνωρισμένα bar στον κόσμο διαγωνίστηκαν σε τοπικό επίπεδο φιλοδοξώντας να κερδίσουν μια θέση στον παγκόσμιο τελικό της Diageo Reserve WORLD CLASS GLOBAL FINAL στο Rio de Janeiro της Βραζιλίας, σε μια ξεχωριστή στιγμή για τον κλάδο διεθνώς. Μόνο 50 από τους 15,000 διαγωνιζόμενους κέρδισαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις καινοτόμες δημιουργίες τους μπροστά στα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου - Salvatore Calabrese, Dale de Groff, Peter Dorelli, Gary Regan, Daniel Estremadoyro, Hidetsugu Ueno, Simon Difford και Steve Olson.

Ο Tim Philips, DIAGEO RESERVE WORLD CLASS Bartender of the Year 2012, σχολίασε: "Είμαι ενθουσιασμένος και συγκινημένος που κέρδισα τον τίτλο Diageo Reserve WORLD CLASS Bartender of the Year και ξεχώρισα ανάμεσα στα μεγαλύτερα ταλέντα του κόσμου. Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου με χαρακτηρίζει έντονο πάθος για τη δημιουργία cocktails και μου αρέσει να δημιουργώ μοναδικές εμπειρίες για τον πελάτη. Την εβδομάδα του τελικού είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τα ταλέντα του διαγωνισμού και έχω εμπνευστεί από τα υψηλά standards και την επαγγελματικότητα όλων των συμμετεχόντων στο Diageo Reserve WORLD CLASS. Δε βλέπω την ώρα να ξεκινήσει η νέα χρονιά για να ταξιδέψω, να συναντήσω ανθρώπους του κλάδου και να συνεχίσω να δημιουργώ μοναδικές εμπειρίες μέσα από τα cocktails μου. "

O Rudy Paoli, o Managing Director της GLOBAL RESERVE, συγχαίροντας τον νικητή του τέταρτου παγκόσμιου διαγωνισμού Diageo Reserve WORLD CLASS Bartender of the Year είπε: "Ο Tim Philips είναι η επιτομή του Diageo Reserve WORLD CLASS και αυτό το αναγνωρισμένο βραβείο θα σηματοδοτήσει μεγάλες αλλαγές στην επαγγελματική του πορεία. Ο Tim Philips θα αναδειχτεί σε αναγνωρισμένο όνομα του κλάδου και θα γυρίσει τον κόσμο ως πρεσβευτής του Diageo Reserve WORLD CLASS, εκπαιδεύοντας και εμπνέοντας νέα ταλέντα και λαμβάνοντας μέρος σε διεθνούς φήμης διοργανώσεις."

Ο κριτής του WORLD CLASS, Αριστοτέλης Παπαδόπουλος, σχολίασε: "Για να διακριθείς στην Diageo Reserve WORLD CLASS πρέπει να σε χαρακτηρίζει αστείρευτη δημιουργικότητα, ακρίβεια, δεξιοτεχνία και μια έμφυτη ικανότητα να συνδέεσαι με τους πελάτες σου. Κάθε χρόνο μένω έκπληκτος από το επίπεδο του ταλέντου, τη δεξιοτεχνία και την καινοτομία που επιδεικνύουν οι συμμετέχοντες την εβδομάδα του Παγκόσμιου Τελικού.
Ο Tim Philips με εντυπωσίασε με το όραμα και την εφευρετική ερμηνεία του της τάσης Retro Chic. Πιστεύω πως είναι ιδανικός πρεσβευτής για το επάγγελμά μας."

Ο Tim Philips θα αναδειχτεί σε αναγνωρισμένο όνομα του κλάδου και σε παγκόσμιος πρεσβευτής του Diageo Reserve WORLD CLASS, ταξιδεύοντας τον κόσμο, εκπαιδεύοντας και εμπνέοντας νέα ταλέντα ενώ παράλληλα θα διευρύνει τις δικές του γνώσεις του και θα εμπλουτίσει τις ικανότητες και τις τεχνικές του. Θα έχει ακόμα τη δυνατότητα να γίνει κριτής στους παγκόσμιους τελικούς σε κάποια μελλοντική διοργάνωση του Diageo Reserve WORLD CLASS, καθώς και θα συνεργαστεί με την ομάδα του Diageo Reserve για τη δημιουργία του προσωπικού του βιβλίου με συλλογές από Cocktail.

Οι προκλήσεις που περιλάμβανε ο Παγκόσμιος Τελικός οδήγησαν τους bartenders να διερευνήσουν τις ταχέως αναπτυσσόμενες τάσεις του κλάδου, εστιάζοντας κυρίως στην Retro Chic τάση, μια παγκοσμία αναδυόμενη τάση που συνοψίζει όλη τη γοητεία και την απλότητα της χρυσής εποχής του '50 και του '60. Η τάση Retro Chic έχει εμπνεύσει στο παρελθόν τους μεγάλους οίκους της μόδας, του design, της τέχνης και ήταν βασικό θέμα σε όλα τα διαγωνιστικά μέρη του παγκόσμιου τελικού, όπου έδωσε το στίγμα για τη δημιουργία μοναδικών cocktail με βάση τα πιο εκλεπτυσμένα spirits από την πολυτελή συλλογή της Diageo Reserve – KETEL ONE® vodka, CÎROC® vodka, TANQUERAY® No.TEN™ gin, DON JULIO® tequila, ZACAPA® rum, καθώς και JOHNNIE WALKER® GOLD LABEL RESERVE™ Blended Scotch Whisky και JOHNNIE WALKER® BLUE LABEL™ Blended Scotch Whisky.

Ακολουθήστε το ταξίδι τους στον παγκόσμιο τελικό του World Class Global Final στο Rio de Janeiro, Brazil στον ιστότοπο του Facebook στο www.facebook.com/GlobalWorldClassFinals.