Μην πετάτε το μπαγιάτικο ψωμί που μένει στην ψωμιέρα σας

Μην πετάτε το μπαγιάτικο ψωμί που μένει στην ψωμιέρα σας

Το ψωμί είναι από τα λίγα υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας που όταν μπαγιατέψει  γίνεται μια νέα πρώτη ύλη για καινούρια γαστριμαργικά πειράματα.

Εκτός από βασικό συστατικό για φαγητά όπως κεφτέδες και μπιφτέκια, φυλάξτε το μπαγιάτικο ψωμί σας σε αεροστεγές σακούλες στο ψυγείο και δώστε του μία νέα ζωή βάζοντας το στα φαγητά σας. Ψήστε το στο φούρνο μέχρι να γίνει φρυγανιά, και μετά θρυμματίστε το. Έτσι απλά έχετε θρυμματισμένη φρυγανιά για επικάλυψη στα ψητά φαγητά σας.

Μπορείτε επίσης να φτιάξετε σπιτικά κρουτόν για τις σούπες και τις σαλάτες σας. Φανείτε δημιουργική και πριν βάλετε το ψωμί το φούρνο, συνοδεύστε το με μπαχαρικά με μυρωδικά όπως φασκόμηλο, μοσχοκάρυδο, σχοινόπρασο, θυμάρι κ.λπ. Μην φοβηθείτε να δοκιμάσετε πολλές γεύσεις μαζί, δεν ξέρετε ποτέ τι αποτέλεσμα θα βγει, μπορεί να το λατρέψετε καν να δώσουν άλλη γεύση στα φαγητά σας.