Oι επαναστάτες του φαγητού είναι οι Troo Food Liberation

Oι επαναστάτες του φαγητού είναι οι Troo Food Liberation

Μια κολεκτίβα ανθρώπων που βλέπουν το φαγητό μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα προσπαθούν να μας μάθουν να τρώμε σωστά και με συνείδηση. Γνωρίστε τους Troō Food Liberation.

Ονομάζονται Troō Food Liberation (όπου «Troō» ένα έξυπνο λογοπαίγνιο με τις λέξεις «true» (αλήθεια) και «τρώω») και πιστεύουν πως το φαγητό, πέρα από μια αναγκαία απόλαυση, έχει κοινωνικό, πολιτικό, οικολογικό και συλλογικό χαρακτήρα.

Τι σημαίνει αυτό; Τίποτα περισσότερο περίπλοκο από το ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να τρώνε φαγητά απαλλαγμένα από χημικές ουσίες και επεξεργασίες, ακολουθώντας μια διατροφή βασισμένη στις κλασικές, αρχαίες αξίες του φαγητού -θεραπευτικές, υγιεινές, αγνές- και με μη- βίαιο χαρακτήρα, δηλαδή να μην εμπλέκεται εκμετάλλευση και κακοποίηση ζώων για την παραγωγή της.

Οργανώνουν συχνά μαθήματα μαγειρικής με χορτοφαγικές, ωμές και super τροφές (τροφές υψηλής διατροφικής αξίας) και δίνουν εκπαιδευτικές ομιλίες σε νηπιαγωγεία και γυμνάσια σε όλη την Αθήνα. Τον τελευταίο καιρό, μάλιστα, μαγειρεύουν τρεις μέρες την εβδομάδα για το εστιατόριο Feeder της γκαλερί Breeder, σερβίροντας χορτοφαγικά πιάτα στο κοινό και επικοινωνώντας έτσι την φιλοσοφία τους σε όλο και περισσότερο κόσμο.

Έχουμε να κάνουμε δηλαδή με μια επαναστατική οργάνωση, διαφορετική όμως από τις άλλες. Αντί για βόμβες, αυτοί οι επαναστάτες πετάνε μάφιν καρύδας και τα μανιφέστα τους δεν είναι γραμμένα σε κόλλες χαρτιού αλλά σε πολύχρωμα, ευφάνταστα, γεμάτα ενέργεια και, κυρίως, πεντανόστιμα γεύματα. Αν σας κινήσαμε το ενδιαφέρον, μπορείτε να μάθετε τα πάντα για αυτούς στο επίσημο site τους και να ενταχθείτε στην επανάσταση.

info: mamasuperfood.wordpress.com