Ένα γευστικό ταξίδι στην Ιταλία

Ένα γευστικό ταξίδι στην Ιταλία

Η Zanussi μας έφερε κοντύτερα στην κουλτούρα της ως brand ταξιδεύοντάς μας γευστικά μέχρι την γειτονική Ιταλία.

Αν μέχρι τώρα μας ρωτούσατε τι μας έρχεται στο μυαλό όταν ακούμε την λέξη Ιταλία, τότε θα σας απαντούσαμε πίτσα, εσπρέσο, Dolce & Gabbana, Fiat και Silvio Berlusconi μεταξύ άλλων.

Μετά, όμως, την προχθεσινή μας εμπειρία και η Zanussi μπήκε στην παραπάνω λίστα. Ένα ταξίδι ξεκίνησε από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και από εκεί νοητά μέχρι την Ιταλία μέσα από μια εμπειρία γευσιγνωσίας στο εστιατόριο Mare e Monti στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Όλα χθες στο Mare e Monti, από το περιβάλλον μέχρι τα εδέσματα που δοκιμάσαμε, απέπνεαν μια ανεπιτήδευτη κομψότητα και μια ιταλική φινέτσα, χαρακτηριστικά που περιγράφουν και τον διάσημο ιταλικό οίκο οικιακών συσκευών Zanussi.

Μπρουσκέτες, κομμάτια παρμεζάνας, μοτσαρέλα σε σαλάτα Caprese, καρπάτσιο μοσχαριού, ριζότο με θαλασσινά, ζυμαρικά με σπιτική σάλτσα πέστο, λαβράκι με λαχανικά, τιραμισού, γκράπα και καφές εσπρέσο. Το χθεσινό μενού ήταν βασισμένο σε αυθεντικά ιταλικά συστατικά, στην ιταλική φιλοσοφία, σε γεύσεις απλά δομημένες, όμως συνάμα εμπνευσμένες και πειραγμένες με ένα νεωτεριστικό twist, ακριβώς όπως λειτουργεί και η Zanussi. Λιτές γραμμές, έμπνευση, λειτουργικότητα, καινοτομία και ιταλική φινέτσα, all in one.