Lillet: Ένα γαλλικό απεριτίφ εντάσσει την κομψότητα στις καθημερινές μας απολαύσεις

Lillet: Ένα γαλλικό απεριτίφ εντάσσει την κομψότητα στις καθημερινές μας απολαύσεις

Φρουτώδες, με βάση το κρασί, με υπέροχα διεγερτική και γεμάτη γεύση

Γεννημένο στην καρδιά των αμπελώνων του Bordeaux, το Lillet δημιουργήθηκε το 1887 από τους αδερφούς Paul και Raymond Lillet. Πρόκειται για ένα απόσταγμα από εξαιρετικής ποιότητας κρασιά και λικέρ, με υπέροχα διεγερτική, φρουτώδη και γεμάτη γεύση. Η ωρίμανση σε δρύινα βαρέλια και το blending των σοδειών, νέων και παλαιών, γνωστή ως τεχνική vignage, είναι αυτή που δίνει στο προϊόν τα μοναδικά χαρακτηριστικά του.

Παρουσιασμένο για πρώτη φορά στο Παρίσι το 1901, το Lillet γνώρισε τέτοια επιτυχία που, με το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ξεπέρασε τα Ευρωπαϊκά όρια, κατέκτησε την Αμερική με τη φρέσκια και υψηλής ποιότητας γεύση του και ξεχώρισε ως η απόλυτη επιλογή απόλαυσης. Έκτοτε, μέχρι και σήμερα, δε σταμάτησε να γοητεύει κάθε γυναίκα που αναζητά το στυλ και την ποιότητα σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας.

Η αυθεντική του κληρονομιά είναι αυτή που έχει συντελέσει ώστε το Lillet να αναβιώσει τα τελευταία χρόνια, αφού τα φυσικά, εξαιρετικής ποιότητας συστατικά αλλά και τα εκλεπτυσμένα χαρακτηριστικά του το κάνουν επίκαιρο και μοντέρνο όσο ποτέ. Σήμερα, το γευστικό απεριτίφ συνοδεύει ιδανικά στιγμές διασκέδασης και χαλάρωσης. Σερβίρεται σκέτο ή με πάγο αλλά και σε long drinks, όπως το ιδιαίτερα δημοφιλές Lillet Vive.

Επίσης, εδώ και δεκαετίες, το Lillet χρησιμοποιείται από τους πιο ενημερωμένους bartenders για να αναδείξει ακόμα περισσότερο τη γεύση κλασσικών cocktails όπως ένα El Presidente ή ένα Martini. Γι' αυτό και ο Ian Fleming, δημιουργός του James Bond, στο βιβλίο του "Casino Royal" εμφανίζει τον «αγαπημένο κατάσκοπο των γυναικών» να παραγγέλνει το Martini του με Lillet, δημιουργώντας μια από τις διασημότερες σκηνές του κινηματογράφου (στην ομώνυμη ταινία) και κάνοντας το Vesper Martini αναπόσπαστο κομμάτι της ποπ κουλτούρας μας.
Η γκάμα του Lillet αποτελείται από τρεις διαφορετικές ποικιλίες:

  • Το Lillet Blanc, ένα απόσταγμα χρυσού χρώματος πλούσιο, με άρωμα άνθεων λουλουδιών και γεύση από εξωτικά φρούτα, μέλι και πορτοκάλι.
  • Το Lillet Rouge, σε έντονο χρώμα ρουμπινιού, μεστό και γεμάτο σε γεύση πορτοκαλιού, ώριμων κόκκινων μούρων, βανίλιας και μπαχαρικών και γεμάτο τελείωμα.
  • Το Lillet Rose, μια σύνθεση εξαίσιων αρωμάτων μεγάλης διάρκειας από άνθη πορτοκαλιού και γκρέιπφρουτ που του προσδίδουν ένα λαμπερό ροζέ χρώμα.

Τα Lillet Blanc, Lillet Rouge και Lillet Rose αναδεικνύουν όλη τη φρεσκάδα ενός απεριτίφ με τη γλυκιά, φρουτώδη γεύση τους.
Απολαύστε το στα πιο elegant bars κι εστιατόρια και αναζητήστε σε επιλεγμένες κάβες.