Πώς φτιάχνει γεμιστά ένας διάσημος Λονδρέζος chef;

Πώς φτιάχνει γεμιστά ένας διάσημος Λονδρέζος chef;

Ο ΟTE TV έφερε στην Ελλάδα τον πετυχημένο σεφ Jonathan Phang και εμείς ήμασταν μέσα στους τυχερούς που δοκιμάσαμε πιάτα του

Παρασκευή μεσημέρι, Αθήνα, Αύγουστος! Ευτυχώς δεν ήμασταν στο γραφείο, αλλά σε ένα υπέροχο εστιατόριο στο Καβούρι. Την περασμένη εβδομάδα, λοιπόν, το Queen.gr έδωσε το «παρών» στο εστιατόριο Μύθος του πολυτελούς ξενοδοχείου Divani Apollon Palace & Thalasso, με αφορμή την άφιξη του διάσημου chef Jonathan Phang στην Ελλάδα. Ο ΟΤΕ TV και το Travel Channel έκαναν τα... μαγικά τους, διοργανώνοντας το απόλυτο μεσημεριανό γεύμα, πλάι στο κύμα!

Το concept ήταν το εξής: O Λονδρέζος σεφ έπρεπε να κονταροχτυπηθεί με τον Executive Chef του ξενοδοχείου, Νικόλαο Κούρτη, πάνω σε δύο ελληνικά παραδοσιακά φαγητά, τα γεμιστά και την τυρόπιτα! Οι δυο σεφ έβαλαν τα δυνατά τους και το κοινό ψήφισε τι του άρεσε περισσότερο. Και ιδού τα αποτελέσματα: Η τυρόπιτα του Έλληνα chef βγήκε νικήτρια, σε αντίθεση με τα γεμιστά τα οποία και αποθέωσε ο Jonathan Phang. Αλήθεια, πώς φτιάχνει γεμιστά ένας Αμερικανος chef;

O Jonathan, λοιπόν, έφτιαξε τα γεμιστά προσθέτοντας τα παρακάτω υλικά: κιμά, τρίχρωμες πιπεριές, φρεσκοκομμένη ντοματούλα, ρύζι και chilly! Το αποτέλεσμα τον δικαίωσε μιας και η πειραγμένη αυτή εκδοχή ενθουσίασε το κοινό.

Τι μας είπε όμως ο ίδιος για την ελληνική κουζίνα;


Όπως τόνισε, του αρέσει ιδιαίτερα η κουζίνα μας, καθώς δημιουργούμε πιάτα με αγνά υλικά. Λατρεύει τα βότανά μας, το παρθένο ελαιόλαδο που χρησιμοποιούμε, τις ελιές, καθώς και την πεντανόστιμη ελληνική φέτα. Συγκεκριμένα σημείωσε πως αν έπρεπε να τρέφεται καθημερινά με μια συγκεκριμένη κουζίνα, τότε σίγουρα αυτή θα ήταν η μεσογειακή, καθώς είναι απλή και πολύ νόστιμη!

Όσο για τις πρωτάρες στη μαγειρική; Ποιο tip θα πρότεινε σε όσες θέλουν να ασχοληθούν με αυτή;

Ο Jonathan Phang τόνισε ότι το σημαντικότερο από όλα είναι να μη φοβάστε να πειραματίζεστε και να δοκιμάζετε! Η μαγειρική είναι διασκέδαση. Μη φοβάστε να κάνετε λάθη. Όπως είπε χαριτολογώντας, αν στο κάτω κάτω δεν βγει ωραία η συνταγή πετάξτε τη στα σκουπίδια και ξαναπροσπαθήστε. Και φυσικά πολύ σημαντικό κατά τον chef είναι να μην μπαίνετε σε διαδικασία σύγκρισης. Μη συγκρίνετε, λοιπόν, το δικό σας πιάτο με αυτό της γιαγιάς ή της μαμάς σας!

Ευχαριστούμε OTE TV για την υπέροχη αυτή εμπειρία. Δοκιμάσαμε πεντανόστιμα πιάτα και cocktails, γνωρίσαμε εκπληκτικούς ανθρώπους και συνομιλήσαμε με τον διάσημο chef Jonathan Phang! Τι άλλο να ζητήσουμε! Εις το επανιδείν. Δείτε φωτογραφίες στην παραπάνω gallery!