Οι 3 βασικές κινήσεις για να καθαρίσετε σωστά τα φασολάκια

Οι 3 βασικές κινήσεις για να καθαρίσετε σωστά τα φασολάκια

Μπορεί σε γενικές γραμμές να είναι απλό, αλλά για τις νέες μαγείρισσες το καθάρισμα των φασολακίων δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, ειδικά σε μια εποχή που το κατεψυγμένο είναι η εύκολη και γρήγορη λύση. Αν ωστόσο έχετε χρόνο και θέλετε να μαγειρέψετε φρέσκα φασολάκια, αυτά είναι τα βασικά που πρέπει να ξέρετε:

  • Πλύνετε καλά τα φασολάκια σε καθαρό παγωμένο νερό.
  • Καθαρίστε τα σε όλο το μήκος τους ώστε να μην έχουν καθόλου ίνες ή κλωστές και κόψτε διαγώνια τις άκρες τους.
  • Εάν θέλετε τα φασολάκια σας να γίνουν τραγανά, προσπαθήστε να κόψετε όσο πιο λίγο από την σάρκα τους γίνεται.