Ένα ξεχωριστό Fondue τυριών για να «λιώσετε» μαζί του

Διονυσία Ζαπατίνα
Ένα ξεχωριστό Fondue τυριών για να «λιώσετε» μαζί του

Τόσο εύκολο, τόσο νόστιμο και τόσο εντυπωσιακό! 

Ένα καλό Fondue τυριών είναι πάντα μια πολύ έξυπνη επιλογή για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας ή τον αγαπημένο σας. Λιωμένο, ζεστό και πεντανόστιμο! Και το Chapeau, το υπέροχο meeting point του Χαλανδρίου, μας μαθαίνει πως θα καταφέρουμε να το πετύχουμε μόνες μας.

Ακόμα κι αν δεν ξέρετε να μαγειρεύετε, πιστέψτε μας αυτό σίγουρα θα το καταφέρετε χωρίς καμία δυσκολία. Γiατί δεν χρειάζεται να έχετε γνώσεις μαγειρικής. Το σκεύος για Fondue χρειάζεται να έχετε για να διατηρηθεί ζεστό και λιωμένο το μείγμα που θα φτιάξετε αλλά και να πετύχετε ένα εντυπωσιακό σερβίρισμα. Θα χρειαστείτε:

75 γρ Swiss cheese
75γρ gryere cheese
10γρ κορν φλάουρ
1 σκελίδα σκόρδο
128 γρ λευκό κρασι
5 γρ.χυμο λεμονιού
5 γρ λικέρ τσερι
2 γρ μουστάρδα
Μοσχοκάρυδο

Ζεσταίνουμε όλα τα υλικά μαζί στην κατσαρόλα εκτός από τα τυριά. Όταν ζεσταθούν- προσέξτε, όχι να κάψουν, να ζεσταθούν- προσθέτουμε τα τυριά τριμμένα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ρευστό μείγμα. Έχουμε επιλέξει από πριν και τα συνοδευτικά μας που μπορεί να είναι από απλό φρυγανισμένο ψωμί ή διάφορα κριτσίνια, μέχρι baby παπατούλες, σπιτικά chips, ντοματάκια ή ότι άλλο εσείς προτιμάτε. Το σερβίρουμε στο ειδικό σκεύος και αυτό ήταν!

Δείτε βήμα, βήμα την εκτέλεση στην gallery που ακολουθεί ενώ αν θέλετε να το δοκιμάσετε από τους ειδικούς μπορείτε να το κάνετε στο Chapeau Bistrot , Σωκράτους 4 στο Χαλάνδρι!