Οι όχι και τόσο τηγανιτές πατάτες της Gwyneth Paltrow

Οι όχι και τόσο τηγανιτές πατάτες της Gwyneth Paltrow

Μοιάζουν με τηγανιτές αλά δεν είναι. Είναι όμως πολύ τραγανές και πολύ πιο υγιεινές από τις κλασικές τηγανιτές κατεψυγμένες πατάτες. Η συνταγή από το νέο βιβλίο της διάσημης ηθοποιού και πλέον τηλεοπτικής μαγείρισσας που θα νοστιμίσει τα πιάτα σας.

Υλικά

2 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές ροδέλες

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

¾ κουτ. γλυκού θαλασσινό αλάτι

Εκτέλεση

1. Προθερμένετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάλτε τις κομμένες πατάτες σε ένα μπολ με κρύο νερό για να μην μαυρίσουν. Αφήστε τις στο νερό για λίγα λεπτά και μετά στραγγίξετε τις.

2. Ραντίστε τις με λαδάκι και ρίξτε και το αλάτι. Στρώστε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και βάλτε τις πατάτες. Ψήστε μέχρι να πάρουν χρώμα και 25 λεπτά, χωρίς να ξεχάσετε να τις γυρίσετε.


Μάιος! Μήνας για Smart Buying στα Carrefour!