Η μυρωδάτη λεμονόπιτα την Σίσσυς Χρηστίδου

Η μυρωδάτη λεμονόπιτα την Σίσσυς Χρηστίδου

Ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά, στη θέα του οποίου δύσκολα μπορείς να αντισταθείς. Κάτι ξέρει η Σίσσυ Χρηστίδου και επέλεξε να μας δώσει την συνταγή της για την πιο τέλεια και μυρωδάτη λεμονόπιτα. Ακολουθήστε τις συμβουλές της γνωστής παρουσιάστριας και γευτείτε την γλυκόξινη γεύση τους αγαπημένου σας γλυκού. Έξτρα tip από εμάς, συνοδεύστε την απολαυστική λεμονόπιτα σας με μία -ή και δύο αν αντέχετε- μπάλες παγωτού βανίλια και ξετρελάνετε τον ουρανίσκο σας.

Υλικά
Για τη ζύμη
150γρ Βούτυρο (κομμένο κομματάκια)
300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
40γρ νερό
50γρ ζάχαρη άχνη
30γρ αμύγδαλο, σε σκόνη

Για τη γέμιση
350γρ ζάχαρη
7 αυγά
150γρ βούτυρο, λιωμένο
100γρ αμύγδαλο (σε σκόνη)
100γρ φιστίκι Αιγίνης (σε σκόνη)
φρέσκος χυμός από 2 λεμόνια
ξύσμα από 4 λεμόνια

Για τη μαρέγκα
100γρ ζάχαρη
ασπράδι από 2 αυγά

Εκτέλεση
Για τη ζύμη:
1.Ανακατεύουμε στο μίξερ όλα μαζί τα υλικά και την ζύμη που δημιουργούμε την αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC.
2.Αλευρώνουμε τον πάγκο μας, μεταφέρουμε τη ζύμη εκεί και πλάθουμε μια μπάλα. Με έναν πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και την στρώνουμε μέσα στη φόρμα ενώ πιέζουμε με τα χέρια μας για να κολλήσει καλά στα τοιχώματα.
3.Καλύπτουμε το εσωτερικό της με μεμβράνη, τη γεμίζουμε με ρύζι μέχρι το ύψος της επιφάνειας και διπλώνουμε τη μεμβράνη προς τα μέσα. Την ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά. Τη βγάζουμε από τον φούρνο και αφαιρούμε τη μεμβράνη με το ρύζι.

Για τη γέμιση:
4.Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τη ζάχαρη με τα αυγά και το βούτυρο και στο τέλος ρίχνουμε την αμυγδαλόσκονη, τη σκόνη φιστικιού, τον χυμό και το ξύσμα. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, γεμίζουμε με αυτό την προψημένη τάρτα μέχρι το ύψος της επιφάνειας. 5.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για περίπου 1 ώρα έως ότου σταθεροποιηθεί η γέμιση. Ανάλογα με τον φούρνο σας γιατί ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω.

Για τη μαρέγκα:
6.Βάζουμε το ασπράδι με τη ζάχαρη σε ένα μεταλλικό μπολ και το τοποθετούμε πάνω από μία κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει (μπεν-μαρί) ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου η θερμοκρασία φτάσει στους 50οC περίπου (ελέγχουμε με ένα θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής).
7.Μεταφέρουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα έως ότου γίνει σφιχτή μαρέγκα. Με αυτήν καλύπτουμε την επιφάνεια της λεμονόπιτας!

Tip: Αν έχετε φλόγιστρο μπορείτε να την κάψετε για ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα!

Καλή επιτυχία!!!