Τα πιο σημαντικά tips για φανατικούς μακαρονάδες

Τα πιο σημαντικά tips για φανατικούς μακαρονάδες

Ξέρατε πως υπάρχουν πάνω από 500 διαφορετικά είδη ζυμαρικών; Και ξέρατε ότι τα άψητα ζυμαρικά σας μπορούν να σας κρατήσουν μέχρι και δύο χρόνια; Φτάνει να τα κρατήσετε σε στεγνό μέρος, δροσερό και σε αεροστεγή συσκευασία και τα ζυμαρικά σας θα αντέξουν για πολύ καιρό. Συνήθως τα απλά ζυμαρικά χρειάζονται 7-8 λεπτά μαγείρεμα για να γίνουν al dente, ενώ τα ζυμαρικά ολικής άλεσης μπορεί να χρειαστούν από 12-15 λεπτά. Είναι πολύ σημαντικό για να δέσει η σάλτσα και το φαγητό, να βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Μπορεί σε μερικούς να φαίνεται λεπτομέρεια, «τι να κάνει λίγο αλατάκι στο νερό;», κι όμως η διαφορά στη γεύση θα είναι αισθητή αν δεν προσθέσετε αλάτι. Τέλος, τα λεπτά ζυμαρικά πρέπει να σερβίρονται με ελαφριές, σάλτσες με λίγα λιπαρά. Αντίθετα τα πιο παχιά ζυμαρικά σερβίρονται με πλούσιες και βαριές σάλτσες.