Τα 3 tips που θα «απογειώσουν» την καρμπονάρα σας

Τα 3 tips που θα «απογειώσουν» την καρμπονάρα σας

Η τέλεια καρμπονάρα έχει την ιδανική κρεμώδη υφή, το τραγανό μπέικον και το τυρί να λιώνει στο στόμα. Υπάρχουν όμως τρία κλασικά tips που θα κάνουν την καρμπονάρα σας να ξεχωρίσει από όλες τις άλλες:

  • Τσιγαρίστε το μπέικον και το σκόρδο μαζί, μέχρι να γίνει το μπέικον αρκετά τραγανό. Μην αφήσετε το σκόρδο να καεί καθότι θα πικρίσει.
  • Ανακατέψτε μαζί καλά τα αβγά, το γάλα και την παρμεζάνα σε ένα μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια περάστε τα μακαρόνια στο μπολ και ανακατέψτε για να πάει το μείγμα παντού.
  • Όσο ανακατεύετε τα ζυμαρικά στο μείγμα με το αβγό, προσέξτε να είναι πολύ ζεστά για να μαγειρευτεί έτσι ελαφρά και το αβγό καθώς τα ανακατεύετε. Έτσι θα δέσει καλύτερα σος.