Apple cobbler αλά Michelle Obama

Το αγαπημένο γλυκό της πρώτης κυρίας της Αμερικής, Michelle Obama, είναι αυτή η εύκολη μηλόπιτα (ή μάλλον αν προτιμάτε apple cobbler), που όμως τη ψήνει παραπάνω για να έχει έξτρα τραγανή κρούστα.

Υλικά
Για τη γέμιση
8 μήλα Granny Smith, ξεφλουδισμένες και κομμένα
1-1/2 φλιτζάνια του καφέ ζάχαρη
1-1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 φλιτζανιού λευκό αλεύρι

Για τη βάση
Ζύμη για τάρτες (έτοιμη ή χειροποίητη)
1 μπάρα βούτυρο

Εκτέλεση
1. Ανακατέψτε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί σε ένα μπολ και αφήστε το στο ψυγείο για μία νύχτα ώστε τα μπαχαρικά να ποτίσουν τα μήλα.
2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
3. Βουτυρώστε και αλευρώστε το πάτο ενός μεγάλου ταψιού. Στρώστε τη μισή ζύμη τάρτας στο ταψί και τρυπήστε τη με ένα πιρούνι. Ρίξτε από πάνω το μείγμα της γέμισης μαζί με τα υγρά του και κόψτε κυβάκια βουτύρου από πάνω.
4. Από πάνω σκεπάστε με την υπόλοιπη ζύμη και πιάστε με τη ζύμη τις άκρες του σκεύους.
5. Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 150 βαθμούς και ψήστε για τρεις ολόκληρες ώρες για να γίνει η ζύμη έξτρα τραγανή.
6. Σερβίρετε με παγωτό της αρεσκείας σας (ψάξτε για παγωτό κανέλα).

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ