3 συνταγές για την απόλυτη κολοκυθόσουπα- Θα την λατρέψουν όλοι!

3 συνταγές για την απόλυτη κολοκυθόσουπα- Θα την λατρέψουν όλοι!

Η πιο νόστιμη σούπα του φθινοπώρου που θα φτιάξεις μέσα σε λίγα λεπτά.

Όσο οδεύουμε προς τον χειμώνα, έχουμε ανάγκη από ζεστά και παράλληλα εύκολα πιάτα. Οι σούπες είναι ό,τι πιο νόστιμο, θρεπτικό και υγιεινό μπορείς να μαγειρέψεις στο σπίτι για τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας του Halloween και οι κολοκύθες έχουν την τιμητική τους.

Πίστεψέ με δεν έχω δοκιμάσει μέχρι σήμερα πιο γευστική σούπα από την κολοκυθόσουπα. Η γλυκιά γεύση και η υπέροχη υφή της θα απογειώσουν τον ουρανίσκο σου.



Η απόλυτη κολοκυθόσουπα- 3 συνταγές για να διαλέξεις

via GIPHY

1) Κολοκυθόσουπα βελουτέ

Υλικά: 1 μικρή κολοκύθα
3 μικρές πατάτες
3 καρότα
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
1 σκελίδα σκόρδο
λίγο φινόκιο
1 ψητή πιπεριά Φλωρίνης
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κύβο λαχανικών (προαιρετικά)
αλάτι και πιπέρι
γιαούρτι και κολοκυθόσπορους για το γαρνίρισμα

Πώς θα το κάνεις: Προετοιμάζουμε τα λαχανικά μας. Καθαρίζουμε και κόβουμε την κολοκύθα, τα καρότα και τις πατάτες σε κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι, το φινόκιο και το σκόρδο για 1 με 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα κομμένα λαχανικά, για να σωταριστούν ελαφρώς κι αυτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε ζεστό νερό, τόσο όσο να σκεπαστούν όλα μας τα υλικά. Προσθέτουμε την ψητή πιπεριά και τον κύβο λαχανικών.

Ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και περιμένουμε να έρθουν σε βρασμό, για να χαμηλώσουμε τη φωτιά και να αφήσουμε τη σούπα να σιγοβράσει. Στα 20 με 30 λεπτά ελέγχουμε με ένα πιρουνάκι αν έχουν μαλακώσει όλα τα υλικά. Τότε τοποθετούμε τα λαχανικά σε δόσεις στο μπλέντερ μαζί με λίγο από το ζουμάκι τους κάθε φορά και τα πολτοποιούμε. Τοποθετούμε το μείγμα ξανά μέσα στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά. Λίγο πριν σερβίρουμε τη σούπα, βάζουμε μια κουταλιά γιαούρτι στο κέντρο του πιάτου και γαρνίρουμε με τους κολοκυθόσπορους και λίγο ελαιόλαδο.

2) Κολοκυθόσουπα με μπέικον και κατίκι

Υλικά: 1 κιλό κολοκύθα
1 πατάτα
1 κρεμμύδι
1 πράσο μόνο το άσπρο μέρος
4-5 φλ. ζωμό της αρεσκείας σου
1 κ. γλυκού κάρυ
1 κ. γλυκού τριμμένο τζίντζερ
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Πώς θα το κάνεις:

Κόβουμε σε κομμάτια όλα τα λαχανικά. Καλύπτουμε με ελαιόλαδο τον πάτο μιας κατσαρόλας και τα σοτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Προσθέτουμε το κάρυ, το τζίντζερ, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε το ζωμό και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν εντελώς. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιούμε τα λαχανικά με ραβδομπλέντερ μέσα στην κατσαρόλα ή τα λιώνουμε λίγα λίγα στο μπλέντερ ή στο μούλτι και τα ξαναρίχνουμε στο ζωμό. Σερβίρουμε στα πιάτα βάζοντας στη μέση μια κουταλιά κατίκι ή γιαούρτι. Ρίχνουμε από πάνω κομματάκια τραγανού μπέικον, προσθέτουμε σταγόνες από ωμό ελαιόλαδο και λίγα σποράκια.

3) Vegan κολοκυθόσουπα

Yλικά: 1200 γρ. κολοκύθα
300 γρ. πράσα
250 γρ. πατάτα
4 φύλλα φασκόμηλο
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
6 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
για τη γαρνιτούρα:
70 γρ. κάσιους
30 γρ. κολοκυθόσπορος
1 κ.σ. σουσάμι
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
2 φύλλα φασκόμηλου
αλάτι και πιπέρι

Πώς θα το κάνεις:

Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε μια κατσαρόλα με 800ml νερό και τα αφήνουμε να βράσουν. Όταν είναι έτοιμα, προσθέτουμε το αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο. Με το μπλέντερ πολτοποιούμε ώσπου να γίνει βελουτέ η σούπα. Επαναφέρουμε στο μάτι την κατσαρόλα να πάρει μια τελευταία βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Για τη γαρνιτούρα: Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα κάσιους, τον κολοκυθόσπορο, τη σκόνη σκόρδου και την πάπρικα να καβουρδιστούν για 1-2 λεπτά μαζί με το λάδι. Σβήνουμε αργότερα με τον χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε τη σούπα στα πιάτα και μοιράζουμε από πάνω τη γαρνιτούρα. Καλή απόλαυση!!

Πώς θα φτιάξεις τα πιο νόστιμα cupcakes κολοκύθας για το Halloween

Πηγή κεντρικής: unsplash.com