Η ελληνική υπερτροφή που θα κάνει πιο απολαυστικό το μενού της φετινής Σαρακοστής!

Η ελληνική υπερτροφή που θα κάνει πιο απολαυστικό το μενού της φετινής Σαρακοστής!

Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από τη μέρα που αποφάσισα να ακολουθήσω τη νηστεία της Σαρακοστής και η αλήθεια είναι πως όταν πήρα αυτήν την απόφαση, δεν περίμενα πως οι μέρες θα κυλούσαν τόσο γρήγορα και απολαυστικά. 

Η σκέψη πως θα χρειαστεί να απομακρύνω για 40 ημέρες τα ζωικά προϊόντα από τη διατροφή μου, μου είχε δημιουργήσει προβληματισμούς, όχι μόνο σε σχέση με τη θρεπτικότητα των γευμάτων μου, αλλά και με τη γεύση τους. Ωστόσο, κάνοντας τα πρώτα δειλά βήματα στον λαχταριστό κόσμο της νηστείας, μπορώ να πω με σιγουριά πως μέχρι στιγμής δεν μου έχει λείψει κάτι.

Αυτό οφείλεται, βέβαια, στο γεγονός πως είχα προνοήσει και είχα εφοδιαστεί με τους πιο θρεπτικούς και υγιεινούς «συμμάχους», οι οποίοι θα με κρατούσαν χορτάτη το επόμενο διάστημα. Κάπως έτσι, η διατροφή μου εμπλουτίστηκε με τροφές που δεν είχα δοκιμάσει ξανά, τα γεύματά μου έγιναν πιο «ψαγμένα» και υγιεινά, ενώ παράλληλα άρχισα να ανακαλύπτω νέα, αχαρτογράφητα γαστρονομικά «μονοπάτια». Και αν υπάρχει κάποιο υλικό, το οποίο μέσα σε αυτό το διάστημα έχει κερδίσει μία θέση στην καρδιά μου και θα παραμείνει στο ντουλάπι μου, ακόμη και μετά το τέλος της νηστείας, αυτό είναι το λαχταριστό και υγιεινό Μακεδονικό Ταχίνι.

Αν αναρωτιέσαι, λοιπόν, γιατί το Μακεδονικό Ταχίνι αποτελεί πλέον μία από τις αγαπημένες μου τροφές, παρακάτω έχω συγκεντρώσει μερικούς λόγους που θα σε πείσουν να το προσθέσεις στα γεύματά σου, ώστε να απολαμβάνεις τη διαφορά κάθε φορά, κάθε στιγμή της ημέρας!

i love MAK tahini

#1 Είναι ένας διατροφικός «θησαυρός» που δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή σου

Αν μία ισορροπημένη διατροφή αποτελεί ένα αναπόσπαστο μέρος της wellness καθημερινότητάς σου και αν θέλεις να αποκτήσεις πιο χορτοφαγικές διατροφικές συνήθειες, χωρίς να στερηθείς τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός σου, τότε το Μακεδονικό Ταχίνι δεν πρέπει να λείπει από τα ημερήσια γεύματά σου. Πρόκειται για μία γευστική υπερτροφή, απόλυτα ενταγμένη στη Μεσογειακή διατροφή, ενώ αποτελεί πλούσια «πηγή» ασβεστίου, σιδήρου, καλίου, φωσφόρου, σεληνίου, πρωτεΐνης, αντιοξειδωτικών, πολυακόρεστων λιπαρών οξέων, μαγνησίου, ψευδαργύρου και φυτικών ινών. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως οι ευεργετικές ιδιότητες του σουσαμιού ήταν ήδη γνωστές από την αρχαιότητα, αφού η συγκεκριμένη τροφή χρησιμοποιήθηκε ως θεραπευτικό μέσο από μεγάλους δασκάλους της Ιατρικής, όπως ο Ιπποκράτης και ο Γαληνός, οι οποίοι αναγνώρισαν τα πολύτιμα, πολλαπλά οφέλη που έχει για τον ανθρώπινο οργανισμό.

#2 Πρόκειται για ένα passepartout συστατικό που «απογειώνει» γευστικά κάθε πιάτο

Θέλεις να χαρίσεις ένα γευστικό, αναπάντεχο twist στις συνταγές σου; Θέλεις τα σνακ που απολαμβάνεις μέσα στη μέρα να προκαλούν απρόβλεπτες «εκρήξεις» στον ουρανίσκο σου; Τότε η απάντηση που ζητάς «κρύβεται» στο Μακεδονικό Ταχίνι. Διότι η νηστεία, το πρωϊνό, το σνακ, το post-workout σνακ, το dressing της σαλάτας, η διατροφή των μικρών αλλά και των μεγάλων, το θέλουν το Ταχίνι τους… το Μακεδονικό! Βλέπεις, το συγκεκριμένο ταχίνι είναι 100% αλεσμένο, πεντακάθαρο, ομοιόχρωμο σουσάμι άριστης ποιότητας, το οποίο καθαρίζεται και αποφλοιώνεται με τον πιο φυσικό τρόπο και με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον, αλέθεται χωρίς τη χρήση χημικών ή άλλων ουσιών, ενώ περνά από πολλαπλά στάδια διασφάλισης ποιότητας και υγιεινής μέχρι να καταλήξει στο ντουλάπι μας. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο διατηρεί αναλλοίωτη τη θρεπτική αξία του σουσαμιού, αλλά διαθέτει αυθεντική γεύση και υφή, που ταιριάζουν άψογα σε κάθε γεύμα. Αρκεί να δοκιμάσεις την καροτόσουπα με Μακεδονικό Ταχίνι, το ταμπουλέ φακής με dressing από Μακεδονικό Ταχίνι ή το μπισκότο στο ταψί με σοκολάτα και Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι, για να καταλάβεις ότι το ταχίνι είναι το συστατικό που θα κάνει τη διαφορά στην καθημερινή σου διατροφή.

Extra tip: Να ξέρεις πως το Μακεδονικό Ταχίνι μπορεί να αντικαταστήσει τη μαργαρίνη ή το βούτυρο σε κέικ και μπισκότα, για ένα πιο υγιεινό και γευστικό αποτέλεσμα.

1080x1350px JULY 08

#3 Είναι η ευεργετική τροφή που «θωρακίζει» την υγεία του οργανισμού σου

Αν επιθυμείς να ακολουθήσεις μία χορτοφαγική διατροφή ή αν αποφάσισες να συμμετάσχεις στη νηστεία της Σαρακοστής, είναι σημαντικό να γνωρίζεις τους τρόπους με τους οποίους θα καλύψεις τις ελλείψεις που πιθανότητα θα προκύψουν από τον αποκλεισμό των ζωικών προϊόντων από τη διατροφή σου. Να θυμάσαι πως το ασβέστιο, η πρωτεΐνη και ο σίδηρος είναι τρία θρεπτικά συστατικά που λαμβάνεις από τις συγκεκριμένες ομάδες τροφών και συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του οργανισμού σου, τα οποίες μπορείς να βρεις σε υψηλή περιεκτικότητα και στο ταχίνι. Μάλιστα, όσον αφορά στις πρωτεΐνες που περιέχει το ταχίνι, παρότι είναι φυτικής προέλευσης, διαθέτουν υψηλή βιολογική αξία και υπερτερούν σε σχέση με άλλες πρωτεΐνες ζωικής προέλευσης, οι οποίες συνήθως έχουν χαμηλή απορροφησιμότητα από τον οργανισμό. Αυτός είναι και ο λόγος, άλλωστε, που αρκετός κόσμος ξεκινάει την κάθε του μέρα με μία κουταλιά ταχίνι. Διότι μελέτες έχουν δείξει πως η κατανάλωση ταχινιού μπορεί να συμβάλλει ακόμη και στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων ή στην προστασία του οργανισμού από παθογόνους μικροοργανισμούς, που οδηγούν σε αλλεργικές εκδηλώσεις.

Όλοι οι παραπάνω, είναι μόνο μερικοί από τους λόγους για τους οποίους το Μακεδονικό Ταχίνι αξίζει μία θέση στα ημερήσια γεύματά σου, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και δη, την περίοδο της νηστείας που διανύουμε. Να θυμάσαι πως μπορείς να επιλέξεις τη γεύση που ταιριάζει περισσότερο στα γούστα σου μέσα από μία πλούσια γκάμα, η οποία περιλαμβάνει το Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι, το Μακεδονικό Ταχίνι με Μέλι και το Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο!