Drink Wine Day και πρέπει να ετοιμάσεις αυτό το φιλέ μινιόν με σάλτσα κρασιού και μανιτάρια

Drink Wine Day και πρέπει να ετοιμάσεις αυτό το φιλέ μινιόν με σάλτσα κρασιού και μανιτάρια

Κι όμως, ένα ποτήρι κρασί είναι το απαραίτητο συστατικό, ώστε να γίνουν κάποιες περιστάσεις λίγο πιο απολαυστικές.

Επιστρέφεις στο σπίτι σου έπειτα από μία έντονη μέρα στο γραφείο και τους δρόμους της πόλης. Τι είναι αυτό που χρειάζεσαι, εκτός από μία χαλαρωτική playlist, ένα σύντομο meditation ή την παρέα της κολλητής σου, για να «κατεβάσεις» ρυθμούς; Ένα ποτήρι λευκό, κόκκινο, ροζέ, ξηρό, ημίγλυκο ή αφρώδες κρασί, το οποίο με την ξεχωριστή γεύση και το άρωμά του, θα σε εμπνεύσει να τρυπώσεις στην κουζίνα, ώστε να ετοιμάσεις το βραδινό σου.

Κι όμως, ένα ποτήρι κρασί είναι το απαραίτητο συστατικό, ώστε να γίνουν κάποιες περιστάσεις λίγο πιο απολαυστικές. Ακριβώς για αυτό, μην παραλείψεις φέτος να γιορτάσεις την Drink Wine Day, μία γιορτή που σου δίνει την ευκαιρία να μοιραστείς την απόλαυση της αγαπημένης σου ετικέτας κρασιού, με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Τι θα έλεγες, λοιπόν, αν με αφορμή τη συγκεκριμένη γιορτή διοργάνωνες ένα δείπνο στο σπίτι σου, το οποίο θα περιλάμβανε ένα θεματικό, λαχταριστό μενού, σχετικό με το κρασί; Αν αναρωτιέσαι ποια πιάτα θα χρειαστεί να συμπεριλάβεις, παρακάτω έχουμε μία gourmet πρόταση, δηλαδή το φιλέ μινιόν με σάλτσα κρασιού και μανιτάρια, το οποίο θα σε πείσει πως κάθε γιορτινή περίσταση είναι μία έμπνευση με γεύση από την Knorr, αλλά και μία καλή ευκαιρία να απολαύσεις λίγες γουλιές από το αγαπημένο σου κρασί -με την κατάλληλη παρέα.

Πεντανόστιμο φιλέ μινιόν με σάλτσα κρασιού και μανιτάρια

Ίσως το όνομα του πιάτου σε κάνει να σκέφτεσαι πως πρόκειται για μία ιδιαίτερα απαιτητική συνταγή, η οποία περιλαμβάνει πολλά υλικά και επιδεξιότητα στην κουζίνα. Ωστόσο, αν την τολμήσεις, θα συνειδητοποιήσεις πως είναι το πιο εύκολο, απλό και gourmet φαγητό που μπορείς να φτιάξεις με τα χεράκια σου. Βέβαια, αν αναρωτιέσαι, τι είναι αυτό που κάνει το συγκεκριμένο πιάτο μία εξαιρετική πρόταση για ένα σπιτικό dinner επαγγελματικών προδιαγραφών, να ξέρεις πως την απάντηση θα τη βρεις στη λίστα με τα υλικά της συνταγής.

Πρόκειται για τον Knorr «Σπιτικό» Ζωμό για Βοδινό, ο οποίος είναι εμπνευσμένος από τον παραδοσιακό, σπιτικό τρόπο παρασκευής ζωμού. Τι τον κάνει τόσο ξεχωριστό; O αρμονικός και γευστικά πλούσιος συνδυασμός των προσεκτικά επιλεγμένων συστατικών, τα οποία έχουν βράσει σε χαμηλή φωτιά για αρκετή ώρα και έχουν συμπυκνωθεί πρωτοποριακά σε μια μικρή συσκευασία.

knorr2.jpg

Για να ετοιμάσεις, λοιπόν, το νόστιμο φιλέ μινιόν με σάλτσα κρασιού και μανιτάρια, θα χρειαστείς στην κουζίνα σου τα εξής υλικά:

  • 2 φιλέτα μοσχαρίσια (των 150 γραμμαρίων)
  • 1 τεμάχιο Knorr «Σπιτικό» Ζωμό για Βοδινό
  • 3 κ.σ. μαργαρίνη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια
  • 1 ½ φλ. κόκκινο ξηρό κρασί (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250ml νερό
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon

Θα ξεκινήσεις τη συνταγή για το φιλέ μινιόν με σάλτσα κρασιού και μανιτάρια, ετοιμάζοντας πρώτα τα φιλέτα. Θα βάλεις δύο κουταλιές μαργαρίνη σε ένα τηγάνι και μέσα σε αυτήν θα μαγειρέψεις τα φιλέτα, ψήνοντας για 5 λεπτά περίπου την κάθε πλευρά. Όταν τα φιλέτα θα αποκτήσουν το ψήσιμο που επιθυμείς, θα τα βγάλεις προσεκτικά από το τηγάνι, θα τα τοποθετήσεις σε ένα πιάτο και θα τα σκεπάσεις με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.

Στη συνέχεια, θα προετοιμάσεις τα υπόλοιπα υλικά. Πιο αναλυτικά, θα ψιλοκόψεις το σκόρδο και θα κόψεις τα μανιτάρια σε φέτες. Θα βάλεις μία κουταλιά μαργαρίνη σε ένα τηγάνι και θα σοτάρεις το σκόρδο μαζί με τα μανιτάρια για 5 λεπτά. Έπειτα, θα σβήσεις το περιεχόμενο του τηγανιού με κρασί, περιμένοντας να εξατμιστεί το αλκοόλ. Θα προσθέσεις το αλεύρι και θα συνεχίσεις το σοτάρισμα για 2 ακόμη λεπτά.

Μετά, σειρά έχει η προετοιμασία του Knorr «Σπιτικού» Ζωμού για Βοδινό, τον οποίο θα διαλύσεις σε βραστό νερό. Ο συγκεκριμένος ζωμός διαλύεται πολύ εύκολα στο μαγείρεμα, ενώ δεν περιλαμβάνει τεχνητές χρωστικές, συντηρητικά και πρόσθετα ενισχυτικά γεύσης. Έπειτα, θα προσθέσεις τον ζωμό και τη μουστάρδα, ενώ θα αφήσεις το μείγμα να πάρει βράση. Θα προσθέσεις τα φιλέτα στη σάλτσα και θα περιμένεις για 2 λεπτά, μέχρι να «δέσει» καλά η σάλτσα σου. Στη συνέχεια, μπορείς να σερβίρεις το τρυφερό και γευστικό φιλέ μινιόν που ετοίμασες!

Filet,Mignon,In,Mushroom,Wine,Sauce:,Two,Filet,Mignon,Steaks

Αν θέλεις, λοιπόν, να γιορτάσεις τη φετινή Drink Wine Day με την επισημότητα, τη γεύση και τα αρώματα που της αναλογούν, η Knorr σου προσφέρει το inspiration που χρειάζεσαι, για να αξιοποιήσεις μία τόσο σπέσιαλ περίσταση. Περνώντας δημιουργικό χρόνο στην κουζίνα και στρώνοντας τραπέζι για εσένα και τις φίλες ή τον αγαπημένο σου, η φετινή ημέρα θα μετατραπεί σε μία πολύ ξεχωριστή και νόστιμη περίσταση, την οποία θα ανυπομονείς να επαναλάβεις και την επόμενη χρονιά.