Έτσι θα ετοιμάσεις τις πιο tasty πατάτες baby στον φούρνο

Έτσι θα ετοιμάσεις τις πιο tasty πατάτες baby στον φούρνο

Αν οι μαγειρικές σου ικανότητες σε έχουν ανακηρύξει ως τη σεφ της παρέας, τότε γνωρίζεις πώς το πιάτο που έχει την «τιμητική» του σε κάθε τραπέζι, είτε ως starter, είτε ως κυρίως, είναι ένα: Οι πατάτες, δηλαδή ένα διαχρονικό υλικό, το οποίο φέρνει κοντά τους ανθρώπους μέσω της ίδιας απόλαυσης, ανεξάρτητα από τις διατροφικές τους συνήθειες.

Τι θα έλεγες, ωστόσο, αν αυτόν τον Φεβρουάριο έκανες τη διαφορά και ετοίμαζες το αγαπημένο λαχανικό μικρών και μεγάλων, στην πιο tasty και λαχταριστή εκδοχή του; Ναι, είναι αλήθεια πως κάθε συνταγή που περιλαμβάνει πατάτες, έχει τη δική της μοναδική γεύση και υφή όμως, μήπως έχει έρθει η ώρα να πρωτοτυπήσεις για μία ακόμη φορά, αναβαθμίζοντας μία κατά τα άλλα απλή συνταγή;

Αν η σκέψη και μόνο σε ενθουσιάζει, τότε παρακάτω θα βρεις μία εύκολη συνταγή για τις πιο νόστιμες πατάτες baby στον φούρνο που έχεις δοκιμάσει! Τι είναι αυτό που κάνει το συγκεκριμένο πιάτο να ξεχωρίζει; Η προσθήκη του Knorr «Σπιτικού» Ζωμού Λαχανικών, ο οποίος είναι vegan, gluten free, διαλύεται εύκολα στο μαγείρεμα και αναδεικνύει μοναδικά τη φυσική γεύση των φρέσκων συστατικών που χρησιμοποιείς σε κάθε φαγητό. Βλέπεις, ο συγκεκριμένος σπιτικός ζωμός είναι εμπνευσμένος από τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής του ζωμού.

02_knorr.jpg

Τα «μυστικά» για τις πιο γευστικές baby πατάτες στον φούρνο

Κακά τα ψέματα. Όταν ψάχνεις ένα ψαγμένο πιάτο για να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου, οι πατάτες baby στον φούρνο δεν είναι το πρώτο που θα σου έρθει στο μυαλό, καθώς σου φαίνεται κάτι αρκετά συνηθισμένο και αναμενόμενο. Ωστόσο, με λίγη φαντασία, μπόλικη έμπνευση, αλλά και με την προσθήκη των κατάλληλων υλικών, θα δημιουργήσεις ένα πολύ σπέσιαλ έδεσμα, το οποίο θα κάνει μικρούς και μεγάλους να γλείφουν και τα δάχτυλά τους.

Για να ετοιμάσεις τις πιο γευστικές πατάτες baby στον φούρνο, θα χρειαστείς στον πάγκο της κουζίνας σου τα εξής υλικά:

  • 1,5 κιλό πατάτες baby
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στα δυο
  • Χυμό από ένα μεγάλο πορτοκάλι
  • 2-3 κλωναράκια δενδρολίβανο, κομμένα σε φουντίτσες
  • 1 τεμάχιο Knorr «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι

Θα ξεκινήσεις τη συνταγή, προετοιμάζοντας πρώτα τις πατάτες, τις οποίες θα καθαρίσεις και θα τις βάλεις σε ένα μεγάλο μπολ με νερό. Όταν θα έχεις καθαρίσει όλες τις πατάτες, θα τις σουρώσεις και τις τοποθετήσεις σε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό. Θα βάλεις την κατσαρόλα πάνω στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν οι πατάτες θα έχουν βράσει και μαλακώσει επαρκώς, θα αποσύρεις την κατσαρόλα από το μάτι. Στη συνέχεια, θα τις στραγγίξεις καλά και θα τις αδειάσεις σε ένα βαθύ ταψί ή πυρέξ.

Έπειτα, θα φτιάξεις τη σάλτσα μέσα στην οποία θα ψηθούν οι πατάτες σου. Σε ένα μπολ θα ανακατέψεις καλά το ελαιόλαδο, το πορτοκάλι και το περιεχόμενο του Knorr «Σπιτικού» Ζωμού Λαχανικών, ο οποίος αποτελεί έναν αρμονικό, γευστικά πλούσιο συνδυασμό προσεκτικά επιλεγμένων συστατικών, που έχουν βράσει σε χαμηλή φωτιά για αρκετή ώρα και έχουν συμπυκνωθεί σε μία μικρή συσκευασία. Θα περιχύσεις με το μείγμα τις πατάτες και έπειτα, θα προσθέσεις το σκόρδο, το δενδρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι.

Οι πατάτες σου θα είναι σχεδόν έτοιμες, αφού το μόνο που θα απομένει να κάνεις, θα είναι να τις ψήσεις στον φούρνο και συγκεκριμένα, στους 200°C για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Αφού τις ξεφουρνίσεις, θα χρειαστεί να περιμένεις λίγα λεπτά μέχρι να κρυώσουν για να τις σερβίρεις.

03_knorr.jpg

Είναι αλήθεια πως οι πατάτες είναι το ιδανικό συνοδευτικό για κάθε φαγητό, ωστόσο, μπορούν να σταθούν και μόνες τους ως ένα χορταστικό κυρίως γεύμα, αρκεί να έχουν εμπλουτιστεί με τα κατάλληλα υλικά. Μιας και συνδυάζονται με τα πάντα, λοιπόν, μπορείς να τις αξιοποιήσεις ως βάση για ευρηματικά, γαστρονομικά «παντρέματα», τα οποία θα δέσουν αρμονικά χάρη στον Knorr «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών, που κάνει τη διαφορά σε κάθε πιάτο!