Λαχταριστό σπαγγέτι με μύδια από τη Νικολέττα Ράλλη

Λαχταριστό σπαγγέτι με μύδια από τη Νικολέττα Ράλλη

Λίγο πριν η νέα της εκπομπή "Made in Star" κάνει πρεμιέρα στις τηλεοράσεις μας, η Νικολέττα Ράλλη μοιράζεται μαζί μας την αγαπημένη της συνταγή.

Σε λίγες ώρες, για την ακρίβεια στις 13.45 το μεσημέρι, η νέα εκπομπή του Star με τίτλο "Made in Star" κάνει πρεμιέρα στις τηλεοράσεις και μας υπόσχεται να γίνει η πιο φρέσκια, ανέμελη και διασκεδαστική παρέα για τα μεσημέρια μας. Λίγο πριν γνωρίσουμε τη νέα παρέα του "Made in Star", η παρουσιάστρια της εκπομπής, Νικολέττα Ράλλη, μας έστειλε μια αγαπημένη της συνταγή που, όπως μας είπε, "θα μπορούσα να τρώω κάθε μέρα". Φτιάξτε, λοιπόν, τα αχνιστά μύδια με σπαγγέτι της Νικολέττας και συντονίστε τις τηλεοράσεις σας στη συχνότητα του Star για να γνωρίσετε τη συμπαθέστατη "σεφ" και τη παρέα της.

Υλικά

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
1 κιλό μύδια με το κέλυφος τους
2 φλιτζάνια ξηρό λευκό κρασί
1 πακέτο spaghetti ή linguini
5 ντοματες μεσαιου μεγεθους για μαγειρεμα
1 μικρή καυτερή πιπερίτσα
ψιλοκομμένος μαϊντανός
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια μεγαλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδου κομμένες στη μέση και την πιπερίτσα. Ανακατεύουμε μέχρι να αρωματιστεί το λαδι (θα την πάρουμε την μυρουδιά) και αφαιρούμε την πιπεριά και το σκόρδο με μια τρυπητή κουτάλα. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα μύδια πλυμένα και καθαρισμένα σχολαστικά. Σκεπάζουμε το σκεύος και τα βραζουμε (στο λαδάκι και με το νερό που βγάζουν) για 8-10 λεπτά μέχρι να ανοίξουν. Όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε. Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφού εχει εξατμιστεί αρκέτο από το νερό σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε για περίπου 5 λέπτα. Ψιλοκόβουμε στο χέρι τις ντομάτες, αφού έχουμε αφαιρέσει την φλούδα, κατευθείαν στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε αλάτι και σιγοβράζουμε για 25 περίπου λεπτά.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό μέχρι να κοχλάσει, ρίχνουμε μια χούφτα αλάτι και βάζουμε τα ζυμαρικά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα για να ανακτήσει γρήγορα θερμοκρασία και βράζουμε όση ώρα γράφει πάνω στο πακέτο.
Σουρώνουμε την παστα και την ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως. Ταιριάζει πολύ το φρεσκοτριμμένο πιπέρι!!!
Καλή μας όρεξη!!