Πατροπαράδοτο τζατζίκι από τον Zach Galifianakis

Τι κι αν είναι σταρ του Hollywood; Όταν σε λένε Γαλιφιανάκη, οφείλεις να ξέρεις πως φτιάχνεται το σωστό τζατζίκι.

Είναι ένας από τους δημοφιλέστερους και πιο ταλαντούχους κωμικούς της Αμερικής, με μια καριέρα που εκτοξεύθηκε μέσα σε ένα βράδυ και έκανε πολύ κόσμο να αναρωτηθεί «μα που κρυβόταν αυτή η ιδιοφυία τόσο καιρό;». Εκτός όλων αυτών, όμως, ο Zach Galifianakis έχει και ελληνικές ρίζες και «κοψιά» κλασικού Έλληνα –αν εξαιρέσουμε τις κόκκινες τρίχες του. Και αυτή είναι η δική του, σπιτική, συνταγή για ένα κλασικό, ελληνικό, τζατζίκι.

Υλικά
2 συσκευασίες γιαούρτι σταγγιστό
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι
2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
½ κ.γ. αλάτι
¼ κ.γ. λευκό πιπέρι
1 λεμόνι (ξύσμα)
2 αγγούρια καθαρισμένα χωρίς κουκούτσια και ψιλοκομμένα
1 κ.σ. φρέσκος άνηθος, ψλοκομμένος

Εκτέλεση
1. Ξεφλουδίστε, καθαρίστε από τα κουκούτσια και ψιλοκόψτε τα αγγούρια. Στραγγίξτε τα από το περιττό νερό, πιέζοντάς τα με χαρτί και αφήστε τα στην άκρη.
2. Ρίξτε το λάδι, το ξύδι, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ και χτυπήστε τα καλά. Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και τα αγγούρια. Ρίξτε απαλά το γιαούρτι και τον άνηθο και ανακατέψτε καλά για λίγο ακόμα.
3. Στραγγίξτε το περιττό νερό που μπορεί να βγει στην επιφάνεια του μείγματος και διακοσμήστε το τζατζίκι με φρεσκοκομμένο άνηθο.

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ