Χριστουγεννιάτικο κοκτέιλ με ρόδι από τον Jamie Oliver

Χριστουγεννιάτικο κοκτέιλ με ρόδι από τον Jamie Oliver

Φτιάξτε το πιο γιορτινό κοκτέιλ ακολουθώντας τις συμβουλές του πιο ταλαντούχου –και αγαπημένου μας- σεφ.

Έχετε ήδη ξεκινήσει να ετοιμάζετε το μενού για το αυριανό χριστουγεννιάτικο τραπέζι, τα ορεκτικά, τα κυρίως, τα επιδόρπια, αλλά δεν έχετε καταλήξει στο ποτό που θα σερβίρετε στους αγαπημένους σας. Υπάρχει πάντα η ασφαλής επιλογή του κρασιού για ένα καθώς πρέπει γιορτινό κλίμα, εσείς όμως θέλετε το κάτι παραπάνω που θα φέρει πραγματικά τα Χριστούγεννα μέσα στο σπίτι. Μην αγχώνεστε, ο Jamie Oliver έχει προνοήσει για εσάς –και εμάς.

Η παρακάτω συνταγή του διάσημου βρετανού σεφ θα σας βοηθήσει να φτιάξετε μέσα σε λίγα λεπτά το απόλυτο χριστουγεννιάτικο κοκτέιλ, χρησιμοποιώντας μόλις δύο συστατικά, ρόδι και σαμπάνια. Το αποτέλεσμα είναι υπέροχο, τόσο γευστικά όσο και εμφανισιακά, και οι καλεσμένοι σας θα απολαύσουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι με την καλύτερη συνοδεία. Η συνταγή βγάζει περίπου 2 ποτήρια σαμπάνιας, άρα εσείς θα πρέπει να βάλετε περισσότερα ρόδια και σαμπάνια ανάλογα με τον αριθμό των καλεσμένων σας.

Υλικά
2 ρόδια
σαμπάνια

Εκτέλεση
1.Κόψτε τα ρόδια στη μέση και στύψτε τα πάνω από μια κανάτα μέχρι να βγάλουν όλο τον χυμό τους. Φροντίστε να τοποθετήσετε ένα σουρωτήρι στο στόμιο της κανάτας για να συγκρατήσει τους σπόρους.
2.Προσθέστε στον χυμό από ρόδι την τριπλάσια ποσότητα σαμπάνιας, κουνήστε λίγο την κανάτα και σερβίρετε σε ποτήρια σαμπάνιας ή ότι άλλο έχετε. Καλά Χριστούγεννα!