Scones με σταφίδες από την Courteney Cox

Scones με σταφίδες από την Courteney Cox

Το πρώην «Φιλαράκι» παραδίδει μαθήματα νόστιμης και γλυκιάς μαγειρικής.

scones_final_450

Ως «Μόνικα» στα «Φιλαράκια», ήταν μια ταλαντούχα σεφ με πάθος για τη μαγειρική, αν και λίγο υποχόνδρια και υστερική. Ως Courteney στην πραγματική ζωή, η Cox αγαπά εξίσου την μαγειρική, αλλά είναι ένα πολύ πιο ψύχραιμο και cool άτομο. Η παρακάτω συνταγή είναι ένα από τα αγαπημένα γλυκά σνακ της ηθοποιού, την οποία και φτιάχνει αρκετά συχνά για την κόρη και τους φίλους της. Scones είναι τα παραδοσιακά αγγλικά μπισκοτο-κεκάκια που κάνουν θραύση στη Γηραιά Αλβιώνα και συνοδεύονται τέλεια με φρέσκια μαρμελάδα και μια κούπα αχνιστό τσάι.

Υλικά
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3κ.σ. ζάχαρη
1κ.σ. σόδα μαγειρικής
1/2κ.σ. ανάλατο βούτυρο, κρύο και σε κομματάκια
1/3 κούπας αποξηραμένες σταφίδες
1 μεγάλο αυγό, ελαφρά χτυπημένο
¾ κούπας και 1κ.σ. βουτυρόγαλα

Εκτέλεση
1.Προθερμάνετε τον φούρνος τους 200C, καλύψτε ένα ταψί με λαδόκολλα και αλευρώστε την ελαφρά.
2.Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
3.Ρίξτε μέσα τις σταφίδες και ανακατέψτε.
4.Προσθέστε το αυγό και τα ¾ από το βουτυρόγαλα και ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει μια απαλή ζύμη.
5.Απλώστε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε την και κόψτε τα μπισκότα σας στρογγυλά, με ένα ειδικό μηχάνημα για μπισκότα ή με ένα ποτήρι, και όση ζύμη περισσέψει πλάστε την σε μπισκότα για να την χρησιμοποιήσετε όλη.
6.Μεταφέρετε τα μπισκότα στη λαδόκολλα, αλείψτε τα με το υπόλοιπο βουτυρόγαλα και ψήστε τα για περίπου 18 λεπτά, ή μέχρι να χρυσίσουν και να ψηθούν ολόκληρα.
7.Σερβίρετέ τα ζεστά συνοδεία βουτύρου ή μαρμελάδας.