Το αγαπημένο σπαγγέτι της Audrey Hepburn

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για το απόλυτο γυναικείο είδωλο που ακούει στο όνομα Audrey Hepburn, ούτε φυσικά για το διαχρονικό στυλ της και την αξεπέραστη κομψότητά της. Το μόνο που θα σας πούμε είναι πως η Audrey λάτρευε το spaghetti al pomodoro και έτρωγε αυτή τη μακαρονάδα τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Η ακόλουθη συνταγή ήταν η αγαπημένη της και χάρη στο βιβλίο-memoir του γιου της Sean μπορούμε να την απολαύσουμε κι εμείς.

Υλικά
1 μικρό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 καρότα
2 κλωνάρια σέλινο
2 κονσέρβες καθαρισμένες ντομάτες
1 δέσμη φρέσκο βασιλικό, πλυμένο
3-4κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
1 πακέτο μακαρόνια spaghetti
200γρ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση
1. Ξεφλουδίστε και κόψτε σε κομματάκια το μικρό κρεμμύδι, καθώς και τα καρότα και το σέλινο και βάλτε τα σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
2. Προσθέστε τις δύο κονσέρβες ντομάτας, μετά τη μισή δέσμη βασιλικού με ολόκληρα τα φύλλα και τέλος ρίξτε μια καλή δόση ελαιόλαδου. Αφήστε τα να σοταριστούν για 45 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
3. Σβήστε τη φωτιά και αφήστε τη σάλτσα να «ξεκουραστεί» για 15 λεπτά.
4. Στο μεταξύ βράστε τα μακαρόνια μέχρι να γίνουν al dente.
5. Μόλις είναι έτοιμα, σουρώστε τα και βάλτε τα σε μια μεγάλη πιατέλα. Περιχύστε τα με την σάλτσα.
6. Κόψτε προσεχτικά την υπόλοιπη μισή δέσμη βασιλικού και σκορπίστε την πάνω στη μακαρονάδα με τη σάλτσα. Τέλος προσθέστε την τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρετε.

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies