Σούπα με tortillas από την Eva Longoria

Σούπα με tortillas από την Eva Longoria

Ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της Eva Longoria, η σούπα με tortillas κατέχει και περίοπτη θέση στο μενού των δύο εστιατορίων της με το όνομα «Beso», τα οποία διευθύνει μαζί με τον σεφ Todd English. Δεν πρόκειται για παραδοσιακή συνταγή της οικογένειάς της αλλά για μία που επινόησε η ίδια η Longoria. «Τελειοποίησα τη συνταγή μέσα στο πέρασμα πολλών χρόνων. Είναι ελαφριά και εύκολη και μπορείτε να την κάνετε πιο χορταστική αν προσθέσετε κοτόπουλο», λέει η ίδια.

Υλικά
3 αποξηραμένες κόκκινες πιπεριές
1κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κονσέρβα τοματίνια
1κ.σ. σπόρους κόλιαντρου
1κ.γ. κύμινο
8 κούπες ζωμός κοτόπουλου
2 φύλλα δάφνης
4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
αλάτι
1-2 στήθη κοτόπουλου στη σχάρα, κομμένα σε φέτες
¾ κούπας ανθότυρο
1 αβοκάντο κομμένο σε κύβους
φρέσκο κόλιαντρο
4 tortillas καλαμποκιού, κομμένες σε λωρίδες και τηγανισμένες
1-2κ.σ. sour cream

Εκτέλεση
1.Αφαιρέστε τα κοτσάνια και τους σπόρους από τις πιπεριές. Βάλτε τις σε ένα μπολ, καλύψτε τις με ζεστό νερό και αφήστε τις να μουλιάσουν για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
2.Στραγγίξτε τις, βάλτε τις στο μπλέντερ και χτυπήστε τις μέχρι να γίνουν ένας μαλακός πουρές.
3.Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετέ τα μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο.
4.Προσθέστε τα τοματίνια με τον χυμό τους, το ¼ του πουρέ πιπεριών, τους σπόρους κόλιαντρου και το κύμινο και σιγοβράστε για 5 λεπτά. Προσθέστε το ζωμό, τα φύλλα δάφνης και το θυμάρι και αφήστε να πάρει βράση. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το να σιγοβράσει για 30 λεπτά.
5.Σουρώστε το ζωμό μέσα σε ένα μπολ και πασπαλίστε με αλάτι.
6.Μοιράστε τη σούπα σε μπολ και βάλτε στο καθένα λίγο κοτόπουλο, ανθότυρο, αβοκάντο, φρέσκο κόλιανδρο, λωρίδες tortillas και sour cream. Τέλος, ρίξτε από 1 φλιτζάνι ζεστό ζωμό σε κάθε μπολ, γύρω από τις γαρνιτούρες.