Πώς καθαρίζουν τα σπαράγγια; (και μια γρήγορη συνταγή)

Τώρα είναι η εποχή για να απολαύσετε ένα από τα πιο παρεξηγημένα λαχανικά: για να τα καθαρίσετε τα σπαράγγια απλά πιέστε τα ελαφρά στο κάτω μέρος, βρείτε το σημείο που σπάνε από μόνα τους και πετάξτε το. 

Για να τα απολαύσετε, εκτός από βραστά, μπορείτε να τα ψήσετε σε αντικολλητικό τηγάνι: ζεστάνετέ το καλά, τοποθετήστε τα σπαράγγια το ένα διπλα στο άλλο χωρίς λιπαρή ουσία και ψήστε τα μέχρι να καψαλιστούν ελαφρά. Λίγο πριν τα βγάλετε από τη φωτιά ρίξτε ελαιόλαδο, λεμόνι και χοντρό αλάτι και είναι έτοιμα!

 

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ