Οι...Βασιλιάδες της σχάρας!

Οι...Βασιλιάδες της σχάρας!

Ποιά τρόφιμα είναι ιδανικά για ψήσιμο στη σχάρα

Tο ψήσιμο στα κάρβουνα (ιδανικά) ή γενικότερα στη σχάρα, είναι εξαιρετικός τρόπος "μαγειρέματος" για όλα ουσιαστικά τα κρεατικά, ψάρια και θαλασσινά, αλλά και για τα περισσότερα λαχανικά.

- Για το καλύτερο αποτέλεσμα όταν ψήνετε κρεατικά και πουλερικά, πρέπει να είναι, συνήθως, κομμένα σε σχετικά λεπτές φέτες. Εκτός από κάποια κομμάτια μοσχαριού, που απο τη φύση τους πρέπει να είναι πιο παχιά, τα υπόλοιπα θα ψηθούν καλύτερα και γρηγορότερα αν είναι σε ένα λογικό πάχος.

- Tο κοτόπουλο, λόγω της πέτσας, έχει μια φυσική "ασπίδα" κατα τη διάρκεια του ψησίματος, που το βοηθά έτσι να παραμένι πιο ζουμερό. Αν τυχόν, λοιπόν, δεν σας αρέσει η πέτσα, προτείνω να την αφαιρέσετε μετά το ψήσιμο.

- Τα ψάρια, όταν να τα βάζετε στη φωτιά, να τα πασπαλίζετε κάθε τόσο με ένα μείγμα από λαδολέμονο, είτε (αν έχετε) με κλωνάρια ρίγανης, είτε και με πινέλο. Θα γίνουν πεντανόστιμα. Και, παρακαλώ - μην τα παραψήνετε!

- Tα λαχανικά μπορούν να ψηθούν πάνω στη σχάρα ή μέσα στη φωτιά, αφού τα τυλίξετε σε αλουμινόχαρτο. Ντομάτες, μελιτζάνες, πιπεριές, κολοκυθάκια ή πατάτες ψήνονται εξαιρετικά και με τους δυο τρόπους.