Ποιά μυρωδικά και μπαχαρικά πρέπει να έχετε στην κουζίνα σας!

Ποιά μυρωδικά και μπαχαρικά πρέπει να έχετε στην κουζίνα σας!

Για να είναι πλήρως "εξοπλισμένη" η κουζίνα σας και να μην αισθανθείτε...ανεπαρκής σχεδόν σε καμμία στιγμή όταν καλείστε να ετοιμάσετε κάποιο φαγητό, σας ετοιμάσαμε μια λίστα με τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά που "οφείλετε" να έχετε:

Τα ξερά, τριμμένα μυρωδικά: ρίγανη, θρούμπι, θυμάρι, μαντζουράνα, βασιλικός, δυόσμος, λουίζα, φασκόμηλο, δάφνη, μέντα. Μπορούν να αντικαταστήσουν, σχεδόν πάντα, τα αντίστοιχα φρέσκα στα περισσότερα μαγειρέματα - πλην κρεμμυδιού και σκόρδου, αυτά πρέπει να είναι πάντα φρέσκα για ιδανικό γευστικό αποτέλεσμα.

Τα μπαχαρικά σε κόκκους ή σε σκόνη: πιπέρια, μπαχάρι, κανέλα, γαρίφαλο, κάρι, κύμινο, κόλιανδρο, μοσχοκάρυδο, πάπρικα γλυκιά και καυτερή ή μπούκοβο, τσίλι, καρδάμωμο, σουμάκι, κουρκουμάς, τζίντζερ κ.λπ.

Αυτό δε σημαίνει βέβαια πως αν έχετε τη δυνατότητα στο μπαλκόνι ή την αυλή σας να έχετε γλαστράκια με φρέσκα μυρωδικά, δεν είναι πολύ καλύτερο. Σαφώς προτιμήστε το. Όμως, καθώς οι σύγχρονες συνθήκες ζωής και οι ρυθμοί συνήθως δεν το επιτρέπουν, εμείς ασχοληθήκαμε με τα "ξερά".