Η mοm to be Σίσσυ Χρηστίδου, φτιάχνει Σοκολατόπιτα με φουντούκια

Η mοm to be Σίσσυ Χρηστίδου, φτιάχνει Σοκολατόπιτα με φουντούκια

Η Σίσσυ μαγειρεύει για το Queen.gr

Η Σίσσυ Χρηστίδου τις τελευταίες ημέρες έχει κάθε λόγο να είναι χαρούμενη μια και περιμένει το δεύτερο της παιδί. Η Σίσσυ όμως δεν είναι μόνο καλή μαμά, είναι και καλή μαγείρισσα. Αυτό τουλάχιστον ορκίζεται ο σύζυγός της Θοδωρής Μαραντίνης.
Και μια και η ίδια δήλωσε πρόσφατα ότι τρώει χωρίς ενοχές και χαίρεται το φαγητό, μας προτείνει μια συνταγή που μπορεί να έχει περισσότερες θερμίδες απ όσες πρέπει, αλλά τα καλά πράγματα στη ζωή... "κοστίζουν" κάτι παραπάνω.

Υλικά
270 γρ. κουβερτούρα
4 αβγα
150 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. αμύγδαλο τριμμένο
150 γρ. φουντούκια αλεσμένα

Εκτέλεση
Σε μπενμαρί λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο (κρατάμε λίγο βούτυρο για τη φόρμα μας).
Σε δύο μπολ χωρίζουμε κρόκους και ασπράδια.
Στο μπολ με τους κρόκους ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα χτυπάμε πολύ καλά, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να λιώσει η ζάχαρη.
Μέσα στη σοκολάτα ρίχνουμε το μείγμα από τους κρόκους με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε και τα αλεσμένα φουντούκια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα.
Ρίχνουμε και αυτή μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα 25 εκ. αδειάζουμε το μείγμα, πασπαλίζουμε από πάνω με τα αμύγδαλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Καλή σας επιτυχία!