Πώς να αποθηκεύετε σωστά τα τυριά σας ώστε να διατηρούνται φρέσκα για περισσότερο

Πώς να αποθηκεύετε σωστά τα τυριά σας ώστε να διατηρούνται φρέσκα για περισσότερο

Οι Έλληνες αγαπάμε το τυρί και αυτό φαίνεται στα στατιστικά κατανάλωσής του ετησίως, ποιος είναι όμως ο καλύτερος τρόπος να το συντηρούμε στο ψυγείο ώστε να κρατά περισσότερες μέρες και να μην το πετάμε με το που αρχίζει να «μουλιάζει»; Ανάλογα με το είδος του τυριού, υπάρχουν και τα κόλπα για να τα κρατάτε φρέσκα περισσότερο:

  • Τα σκληρά τυριά, όπως το τσένταρ, τα τυλίγουμε χαλαρά με πλαστικές διαφάνειες.
  • Τα μαλακά τυριά, όπως το μπρι, πρέπει να αναπνέουν, οπότε τα τυλίγουμε είτε με ένα υγρό ύφασμα ή μια λαδόκολλα. Αν σκοπεύετε να τα καταναλώσετε μέσα σε 2 μέρες από όταν τα αγοράσετε, μπορείτε να τα αφήσετε στη συσκευασία του σούπερ μάρκετ.
  • Τα τυριά όπως το χαλούμι, τα κρατάμε στη συσκευασία με το υγρό που παρέχονται στο εμπόριο, εκτός από τη φρέσκια ρικόττα την οποία πρέπει να την κρατάμε στεγνή.