Το αγαπημένο, σοκολατένιο κέικ της Barbra Streisand

Το αγαπημένο, σοκολατένιο κέικ της Barbra Streisand

Μία πλούσια, λαχταριστή συνταγή, από την μεγάλη σταρ

Όσο πληθωρικός είναι ο χαρακτήρας της, εξίσου πληθωρική αλλά και νόστιμη είναι και η συνταγή για το αγαπημένο, σοκολατένιο κέικ της Barbra Steisand. Δείτε την παρακάτω και φτιάξτε την!

Υλικά:
1 ¼ κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 κούπες ζάχαρη
3 αυγά
2 βανίλιες
120 γραμμάρια λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα
3 κούπες αλεύρι
3 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¾ της κούπας ξινόγαλα
1 1/3 της κούπας βραστό νερό
¾- 1 κούπα αμύγδαλο φιλέ
Για τη ganache:
500 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
1 ½ της κούπας κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 βανίλια

Εκτέλεση:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώστε και αλευρώστε δύο στρογγυλά ταψάκια διαμέτρου 20 εκατοστών. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε με το μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέστε ένα- ένα τα αυγά, και τις βανίλιες. Προσθέστε την λιωμένη σοκολάτα και χτυπήστε για δύο λεπτά ακόμα. Με το χέρι, ανακατέψτε στο μίγμα το αλεύρι, την μαγειρική σόδα και το αλάτι, εναλλάξ με το ξινόγαλα. Συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να έχετε μία ομοιογενή ζύμη. Σε χαμηλή ταχύτητα, ρίξτε στον κάδο το βραστό νερό και συνεχίστε το χτύπημα για 1- 2 λεπτά ακόμα. Βάλτε την ζύμη (που είναι αρκετά αραιή) στα ταψάκια και βάλτε τα στον φούρνο για 35- 40 λεπτά, μέχρι να ψηθούν καλά. Αφήστε τα κέικ να κρυώσουν στις φόρμες τους, για 10- 15 λεπτά πριν τα ξεφορμάρετε και τα αφήσετε να κρυώσουν εντελώς.

Για την ganache:
Λιώστε την κουβερτούρα, σε μικρά κομμάτια, μαζί με την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τελείως. Ρίξτε στο μίγμα στο βούτυρο σε μικρά κομμάτια και την βανίλια. Σκεπάστε το με διαφανή μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για 1 ½ με 2 ώρες, μέχρι να σφίξει. Σκεπάστε το ένα κέικ με λίγο παραπάνω από το 1/3 της ganache. Βάλτε, από πάνω, το δεύτερο κέικ και απλώστε πάνω, και στα πλάγια, την υπόλοιπη ganache. Διακοσμήστε, τις πλαϊνές όψεις του κέικ σας με το αμύγδαλο φιλέ και βάλτε το στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες, πριν το κόψετε.

Διαβάστε ακόμα:
Τα μαγικά μπισκότα του cookie monster
Σαλάτα ζυμαρικών από την Jennie Garth
Γεμιστά μπισκότα σε σχήμα καρδιάς, από τη Meryl Streep