Γιατί όλες οι συνταγές λένε να αφήσεις το κρέας να «σταθεί» πριν το κόψεις;

Γιατί όλες οι συνταγές λένε να αφήσεις το κρέας να «σταθεί» πριν το κόψεις;

Άσε το κρέας να «σταθεί» και άσε το κρέας να «σταθεί», αυτή η φράση μας κυνηγάει σε όλες τις συνταγές με κρεατικά (και όχι μόνο), και σήμερα που θα του δώσουμε να καταλάβει στον συγκεκριμένο τομέα, καλό είναι να ξέρουμε και τι ακριβώς σημαίνει.

Οι θερμοκρασίες του κρέατος συνεχίζουν να ανεβαίνουν για μερικά λεπτά αφού το βγάλετε από τη φωτιά. Για αυτό το ιδανικό είναι να το βγάζετε όταν είναι -10 με -12 βαθμούς Κελσίου πριν την τελική του, και επιθυμητή, θερμοκρασία. Ένας στάνταρ χρόνος ψησίματος για μεγάλα κομμάτια κρέατος όπως ψητά ρολά, γαλοπούλες και ολόκληρα κοτόπουλα, είναι 10 με 20 λεπτά, ώστε το κρέας να τελειώσει το ψήσιμό του εκτός φούρνου, χωρίς να στεγνώσει.