Κοτόπουλο με peanut sauce από την Μαριέττα Χρουσαλά

Κοτόπουλο με peanut sauce από την Μαριέττα Χρουσαλά

Εκτός από διάσημη παρουσιάστρια τον τελευταίο καιρό μας έχει κάνει να την αγαπήσουμε στο Dancing With The Stars 2, το οποίο όχι μόνο τρελαίνει τα μηχανάκια της AGP αλλά γίνεται και για ένα σοβαρό φιλανθρωπικό σκοπό. Σαν σωστή νοικοκυρά όμως η Μαριέττα ξέρει να μαγειρεύει καλά και μας το αποδεικνύει με την νόστιμη συνταγή της για κοτόπουλο. «Απλό, αγαπημένο και εξωτικό» όπως μας είπε και η ίδια.

Υλικά

800 γρ φιλέτο κοτόπουλο το οποίο και κόβουμε σε μικρά κομμάτια

τρεις κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Δύο κουταλιές σούπας peanut butter, φυστικοβούτυρο

Μία κουταλιά σούπας σάλτσα σόγιας

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση (15-20 λεπτά)

1.Ανακατεύουμε το φυστικοβούτυρο με την σόγια και τις δύο κουταλιές ελαιόλαδο μέχρι να γίνει μία παχύρευστη σάλτσα και το αφήνουμε στην άκρη.

2.Σε ένα γουόκ ζεσταίνουμε μία κουταλιά ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Όταν κάψει ρίχνουμε το φιλέτο κοτόπουλο το οποίο έχουμε κόψει σε κομματάκια- μπουκίτσες. Το γυρίζουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να ψηθεί καλά.

3.Στο μεταξύ χαμηλώνουμε την φωτιά για να μην μας καεί και παρατηρούμε το γύρω-γύρω το οποίο και ασπρίζει. Μετά από περίπου ένα τέταρτο και αφού βεβαιωθούμε ότι είναι καλά ψημένο ρίχνουμε και την σάλτσα που έχουμε φτιάξει.

4.Τελειώνουμε ρίχνοντας αλατάκι και πιπέρι και το αφήνουμε στην φωτιά για δύο τρία λεπτά ακόμα. Προσοχή στο αλάτι σε περίπτωση που έχει και το φυστικοβούτυρο που χρησιμοποιήσετε για την σάλτσα, για να μην βγει πολύ αλμυρό.

Tip: Συνοδεύεται με ρύζι basmati που έχει βράσει σε αρωματισμένο νερό με τσάι για υπέροχο άρωμα, ή με noodles.