Τρύφωνας Σαμαράς: Ομελέτα για να ξεκινήσει δυναμικά η μέρα

Τρύφωνας Σαμαράς: Ομελέτα για να ξεκινήσει δυναμικά η μέρα

Τελειώνοντας την πρόβα του αργά το βράδυ και γυρνώντας σπίτι, ο Τρύφωνας θέλει να τρώει κάτι ελαφρύ. Αν και δεν μαγειρεύει πολύ, αγαπημένο του φαγητό είναι ο μουσακάς. Σήμερα όμως, μας δίνει την συνταγή ενός πιάτου που είναι πολύ απλό αλλά έχει δεκάδες διαφορετικές παραλλαγές. Ομελέτα με παρθένο ελαιόλαδο μας προτείνει ο αστέρας της τηλεόρασης, γιατί ως χορευτής και αυτός θέλει κάτι ελαφρύ και γευστικό για να τον βοηθάει στις δύσκολες προπονήσεις του.

Υλικά (2 άτομα)


4 αυγά

2 πατάτες (καθαρισμένες)

Αλάτι, Πιπέρι

Ελαιόλαδο

(Προαιρετικά και αυτό εξαρτάται από την ομελέτα που θέλουμε να κάνουμε, έχουμε υλικά όπως ντομάτα, πιπεριές, κολοκύθια, σπαράγγια. Εγώ απλά προτιμώ την απλή παραδοσιακή ομελέτα με πατάτες και αυγό.)

Εκτέλεση

1.Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά το λάδι να κάψει στο τηγάνι. Μόλις κάψει βάζουμε μέσα τα αυγά μας που τα έχουμε χτυπήσει σε μπολάκι με λίγο αλάτι μέσα και πιπέρι.

2.Αφού αρχίζει να παίρνει λίγο χρώμα το αυγό μας ρίχνουμε μέσα τις πατάτες που έχουμε ψιλοκόψει και έχουμε τηγανίσει πρώτα. Τα ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και η ομελέτα μας είναι έτοιμη να την γευτούμε. Απλή και σίγουρη λύση για ένα γρήγορο πιάτο που δε θα έλεγα ότι είναι διαιτητικό, αλλά εύκολο και πρακτικό.

Καλή σας όρεξη!