Cake Fever: Φτιάξε σήμερα το πιο νόστιμο και γευστικό κέικ με σάλτσα μήλου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Cake Fever: Φτιάξε σήμερα το πιο νόστιμο και γευστικό κέικ με σάλτσα μήλου

Απλό, γρήγορο και χωρίς πολλές θερμίδες

Σήμερα που είναι Παρασκευή και η εβδομάδα φτάνει στο τέλος της έχουμε πάντα λίγη παραπάνω όρεξη μιας και πλησιάζει το σαββατοκύριακο. Σίγουρα θα έχεις ήδη ξεκινήσει σχέδια για το πως θα το περάσεις, αν όμως σκέφτεσαι να μείνεις μέσα και να αυτοσχεδιάσεις στην κουζίνα σου κακομαθαίνοντας σε (πάντα πρέπει να κάνουμε πράγματα για εμάς) μόλις σου βρήκαμε την πιο νόστιμη συνταγή για κέικ.

Είπαμε να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα, οπότε όπως πολύ καλά έχεις ήδη καταλάβει δεν θα έχει σοκολάτα. Μάλιστα μπορείς εάν θέλεις να το συνοδεύσεις με σως/σάλτσα μήλου.

013

Να τι θα χρειαστείς:
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ αλάτι
2 κ.γ μαγειρική σόδα
1 ½ κ.γ τριμμένη κανέλα
1 ¼ τριμμένο κάρδαμο
1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 φλιτζάνια καστανή ζάχαρη
¼ φλιτζανιού μέλι
2 μεγάλα αυγά

Για τη σως μήλου:
2 κιλά μήλα
1 ξύλο κανέλας
2-4 κ.σ ζάχαρη (μπορείς και εδώ να χρησιμοποιήσεις καστανή ζάχαρη)
¾ φλιτζανιού νερό
2 κ.γ φρέσκο στυμμένο λεμόνι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνεις τον φούρνο σου στους 350 βαθμούς κελσίου. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις αλεύρι, σόδα, αλάτι, κανέλα και κάρδαμο και τα αφήνεις στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ με ένα μίξερ χτυπάς το βούτυρο, τη ζάχαρη και το μέλι μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτεις ένα-ένα τα αυγά χτυπώντας τα παράλληλα, μέχρι να ανακατευτούν καλά.

Έχοντας το μίξερ σου σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτεις σιγά-σιγά το μείγμα με το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύεις μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αφού τελειώσεις ρίξε το στη φόρμα σου (την οποία έχεις βουτυρώσει για να μη σου κολλήσει) και ψήσε για περίπου 50 με 60 λεπτά.

cake icecream 300

Μόλις είναι έτοιμο μπορείς να του ρίξεις από πάνω ζάχαρη άχνη ή της σως μήλου που έχεις ήδη ετοιμάσει μέχρι να ψηθεί το κέικ σου.

Εκτέλεση σως μήλου:

Καθαρίζεις και κόβεις τα μήλα σε μέτρια κομμάτια (ούτε πολύ λεπτές, ούτε πολύ χοντρές). Σε ένα μεγάλο κατσαρολάκι, ανακάτεψε τα μήλα με το ξύλο κανέλας, τη ζάχαρη και το νερό και άφησε τα λίγο μέχρι να πάρουν μία βράση.

Στη συνέχεια χαμήλωσε λίγο τη θερμοκρασία, κλείσε με το καπάκι και άφησε το να σιγοβράσει ανακατεύοντας κατά διαστήματα για 30-35 λεπτά. (Εάν η σάλτσα αρχίζει να κολλάει, προσθέστε 2 έως 4 κουταλιές νερό.) Απομάκρυνε από τη φωτιά, βγάλε το ξύλο κανέλας και ρίξε το χυμό λεμονιού και είναι έτοιμη.

394cc35e bf71 4cc4 a199 fd422d2c2bd1