Αυτό το Σαββατοκύριακο δοκίμασε να φτιάξεις αυτήν τη ζεστή σοκολάτα με μέντα

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Αυτό το Σαββατοκύριακο δοκίμασε να φτιάξεις αυτήν τη ζεστή σοκολάτα με μέντα

Το μόνο σίγουρο είναι πως θα ξετρελαθείς

Λίγο πριν μπούμε στον Δεκέμβρη και καλωσορίσουμε μαζί και το πνεύμα των Χριστουγέννων –και ξέρεις τι σημαίνει αυτό- θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σου μια υπέροχη και πεντανόστιμη συνταγή για ζεστή σοκολάτα. Το αγαπημένο μας αυτό ρόφημα, το οποίο ιδανικά μας αρέσει να το πίνουμε, είτε σε μία cozy καφετέρια, είτε δίπλα στο τζάκι, αναβαθμίζεται ξανά και πιστεύουμε πως θα σου αρέσει πολύ.

Μετά την ζεστή σοκολάτα με κρασί, έρχεται η ζεστή σοκολάτα με μέντα και πίστεψε μας θα σου αρέσει πάρα πολύ. Μια δοκιμή θα σε πείσει.

Να τι θα χρειαστείς:
2 ½ φλιτζάνια πλήρες γάλα
140 γρ σοκολάτα τεμαχισμένη
1 κουταλιά της σούπας σκόνη κακάο
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
¼ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα μέντας

Σαντιγί και θρυμματισμένες καραμέλες μέντας για διακόσμηση (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  • Ρίξε το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα και ζέστανε το σε μεσαία προς χαμηλή φωτιά για περίπου 3 λεπτά. Μην αφήσεις ποτέ το γάλα να βράσει. Απλά ζέστανε το αρκετά. Μόλις περάσουν τα 3 λεπτά, ρίξε την σοκολάτα, την σκόνη κακάο, την καστανή ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τα δύο εκχυλίσματα.
  • Χρησιμοποίησε μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι και ανακάτεψε το μείγμα κάθε 10 δευτερόλεπτα. Στην αρχή το μείγμα θα είναι κοκκώδες, αλλά καθώς η σοκολάτα θα κρυώνει, το χρώμα θα αλλάζει και όλα θα ανακατευτούν μαζί. Ζεσταίνεις για περίπου 5 λεπτά μέχρι να έχεις ένα παχύ και κρεμώδες ρόφημα.
  • Ρίξε το μείγμα σε 2 κούπες και γαρνίρισέ το από πάνω με σαντιγί, θρυμματισμένες καραμέλες και εκχύλισμα μέντας. Δοκίμασέ την και θα μας θυμηθείς.