Γιουβέτσι στην κατσαρόλα με ανάμεικτα θαλασσινά

Γιουβέτσι στην κατσαρόλα με ανάμεικτα θαλασσινά

Γράφει η Mamatsita

Το αγαπημένο, γιουβέτσι γίνεται αγαπημένο καλοκαιρινό γιουβέτσι στην κατσαρόλα με ανάμεικτα θαλασσινά. Και τώρα εσύ μην ακούς γιουβέτσι με θαλασσινά και σκέφτεσαι … «μπελαλίδικο φαγητό». Κάτι τέτοιο πλέον δεν ισχύει. Η νόστιμη αυτή συνταγή ετοιμάζεται εύκολα, δίχως να χρειάζεται να αποφλοιώσεις, να ανοίξεις ή να τεμαχίσεις τα θαλασσινά που θα χρησιμοποιήσεις.

Όλα αυτά βρίσκονται έτοιμα μέσα σε μια συσκευασία Ανάμεικτα Θαλασσινά Κοντοβερός. Ένα πρωτοποριακό προϊόν με γαρίδες αποφλοιωμένες, θράψαλο ροδέλα, μύδια ψίχα, χταπόδι και σουρίμι που σου λύνει τα χέρια για να ετοιμάσεις εύκολα και απλά ένα γιουβέτσι που μυρίζει θάλασσα.

Υλικά

4-5 κ σ ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
500 γρ Ανάμεικτα Θαλασσινά Κοντοβερός
1 σφηνάκι ούζο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά κέρατο κομμένη σε κύβους
250 κριθαράκι μέτριο
2-3 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
αλάτι – πιπέρι
1 κ γλ ρίγανη
1 κ γλ δυόσμο
1,5 λίτρα ζεστό νερό
μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση
50 γρ. θρυμματισμένη φέτα (προαιρετικό)
βασιλικό ψιλοκομμένο
ξύσμα λεμόνι

nnnnvvv
vvvv

Εκτέλεση

Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα σοτάρω για ένα λεπτό στο ελαιόλαδο και το σκόρδο, τα ανάμεικτα θαλασσινά. Σβήνω με το μισό σφηνάκι του ούζου και μεταφέρω τα θαλασσινά μαζί με τους χυμούς τους σ’ ένα βαθύ πιάτο. Το σκεπάζω και το κρατάω στην άκρη.
Στην κατσαρόλα σοτάρω το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο, ίσα να γυαλίσει και στη συνέχεια προσθέτω και την πράσινη πιπεριά. Ρίχνω και το κριθαράκι, τ’ ανακατεύω και το σβήνω με το υπόλοιπο μισό από το ούζο.
Προσθέτω τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και τα μυρωδικά (ρίγανη, δυόσμο) κι ανακατεύω.
Στη συνέχεια προσθέτω το ζεστό νερό, χαμηλώνω την φωτιά και ανακατεύω κατά διαστήματα το κριθαράκι. Προσέχω ώστε το νερό να έχει καλύψει το κριθαράκι. Αν χρειάζεται, συμπληρώνω νερό.
Βράζω το κριθαράκι για 5-6 λεπτά και κατόπιν προσθέτω στην κατσαρόλα και τα θαλασσινά.
Ανακατεύω και σβήνω τη φωτιά. Προσθέτω τα κομμένα τοματίνια , την θρυμματισμένη φέτα και τον βασιλικό κι ανακατεύω ξανά.
Σερβίρω το γιουβέτσι με ανάμεικτα θαλασσινά με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ξύσμα λεμονιού.

lemoniouuu
kontoverossssss