Η πιο νόστιμη κρασάτη γαριδομακαρονάδα από τα χεράκια της Mamatsita

Η πιο νόστιμη κρασάτη γαριδομακαρονάδα από τα χεράκια της Mamatsita

Μία συνταγή πιο εύκολη από όσο νομίζεις

Υλικά

  • ½ κιλό γαρίδες αποφλοιωμένες ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ
  • 3 κ σ αλεύρι
  • αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 κ σ ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ σ βούτυρο (μαργαρίνη αν νηστεύεις)
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • το χυμό μισού λεμονιού
  • ξύσμα ενός λεμονιού
  • 1 κ σ άνηθο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σ’ ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι με το αλάτι και το πιπέρι και αλευρώνω απαλά τις γαρίδες.
Σ’ ένα αντικολλητικο τηγάνι ρίχνω το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρω τις γαρίδες για 1-2 λεπτά.
Μεταφέρω τις γαρίδες σε ένα πιάτο και βάζω στο τηγάνι το βούτυρο και το σκόρδο.
Σοτάρω το σκόρδο μέχρι να μαλακώσει, για 1 λεπτό περίπου.
Προσθέτω το κρασί, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και μόλις η σάλτσα πάρει μια βράση, χαμηλώνω τη φωτιά και βάζω πάλι μέσα τις γαρίδες.
Πασπαλίζω με τον ψιλοκομμένο άνηθο και τις αφήνω σκεπασμένες για 3 λεπτά περίπου.
Στο μεταξύ έχεις βράσει τα μακαρόνια και μόλις οι γαρίδες είναι έτοιμες, σερβίρω κι απολαμβάνω με έξτρα ψιλοκομμένο άνηθο και ξύσμα λεμονιού.

Δες το video