Φτιάξε τις πίτες της Μυρτώς Αλικάκη με τυρί κρέμα - φυστικοβούτυρο και μελιτζάνα

Φτιάξε τις πίτες της Μυρτώς Αλικάκη με τυρί κρέμα - φυστικοβούτυρο και μελιτζάνα

Δύο συνταγές για πίτα απλά απίθανες

Αν ακολουθείς κι εσύ τη Μυρτώ Αλικάκη στο Instagram, ξέρεις σίγουρα πως η ηθοποιός εκτός από υποκριτική δυνότητα διαθέτει και άριστες μαγειρικές ικανότητες.

Εμείς κολλήσαμε πραγματικά με τις δύο συνταγές για πίτα που αξίζει να δοκιμάσεις σήμερα.

Πίτα vegeterian με φυστικοβούτυρο και τυρί κρέμα:

Πίτα με λαχανικά, φυστικοβουτυρο και τυρί κρέμα. Βάζεις καρότο, κρεμμύδι, μανιτάρια, πράσο και τα σωτάρεις με μπαχαρικά κι όταν μαραθούν ρίχνεις λιγη κρεμα καρύδας . Αφήνεις να κρυώσει λίγο και στρώνεις φύλλο χωριάτικο και αλείφεις με φυστικοβουτυρο και ρυρί κρέμα.

Από πάνω ρίχνεις τη γέμιση λαχανικών και μετά λίγη τριμμένη μοτσαρέλα.

Κλείνεις με άλλο ένα φύλλο, λαδώνεις, χαράζεις με το μαχαίρι και ραντίζεις με τα χέρια σου το φύλλο με λίγο νερό για να είναι το φύλλο τραγανό!

Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

myrtoalikaki official 69747984 164177241341547 5975444526093699112 n

Πίτα με μελιτζάνα:

Κόβεις σε κύβους δύο μελιτζάνες και τις βάζεις σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο να τσιγαριστούν. Προσθέτεις 10 φέτες μπέικον κομμένες σε κομμάτια και μετά από λίγη ώρα προσθέτεις 10 ντοματίνια κομμένα σε μικρά κομματάκια και δύο κουταλιές πελτέ ντομάτας.

Αφήνεις να ψηθούν για δέκα λεπτά και μετά βγάζεις από τη φωτιά. Στρώνεις πέντε φυλλα κρουστας λαδώνοντας το κάθε φύλλο, ρίχνεις τη γέμιση κι από πάνω τυρί φέτα και τριμμένο καπνιστό τυρί και σκεπάζεις με αλλά πέντε φύλλα.

Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η πίτα.