Τρεις πανεύκολοι τρόποι για να φουσκώσει η ζύμη μέσα σε ένα λεπτό (video)

Πατούλια Κατερίνα
Τρεις πανεύκολοι τρόποι για να φουσκώσει η ζύμη μέσα σε ένα λεπτό (video)

Ψωμί από τα χέρια σου αλλά δεν έχεις χρόνο να περιμένεις τη ζύμη να φουσκώσει;

Σε μια άλλη σου ζωή μπορεί να ήσουν και φούρναρης ή απλά έχεις αποφασίσει πως θέλεις να φτιάχνεις το δικό σου ψωμί και τις δικές σου χειροποίητες ζύμες για γλυκά ή αλμυρά.

Έλα όμως που δεν σου αρέσει να περιμένεις να φουσκώσει η ζύμη ή απλά δεν έχεις τον χρόνο για να περιμένεις.



Αν θες λοιπόν να βοηθήσεις την μαγιά να φάει γρηγορότερα το αλευράκι και να κάνει την ζύμη να φουσκώσει ταχύτατα, σου βρήκαμε τρεις διαφορετικές τεχνικές για να τις δοκιμάσεις.

Στον φούρνο μικροκυμάτων: Η μαγιά αγαπά την υγρασία και την υψηλή θερμοκρασία. Βάζεις ένα ποτήρι νερό στον φούρνο και το αφήνεις να βράσει για δύο λεπτά.

Βάζεις στην άκρη αλλά μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων το νερό και τοποθετείς την ζύμη σου. Σε ένα λεπτό η ζύμη έχει φουσκώσει και έχει τριπλασιαστεί.



Στον φούρνο: Βάζεις ένα μπολ με νερό στον φούρνο και τον ανοίγεις σε πλήρη ισχύ για 2 λεπτά. Κλείνεις τον φούρνο, που έχει πια αρκετή υγρασία και θερμότητα και τοποθετείς τη ζύμη. Σε μερικά λεπτά θα την δεις να φουσκώνει.

Τέλος, η λύση της ζεστής βρεγμένης πετσέτας. Είναι ο λιγότερο επεμβατικός τρόπος αλλά θα σε βοηθήσει. Έχεις ζυμώσει τα ψωμάκια σου και για να τα βοηθήσεις να φουσκώσουν πιο γρήγορα, τοποθετείς μια βρεγμένη σε ζεστό νερό πετσέτα.



Σκεπάζεις και περιμένεις για δέκα λεπτά.