Φτιάξε μόνη σου μπαγκέτες στο άψε σβήσε

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Φτιάξε μόνη σου μπαγκέτες στο άψε σβήσε

Όταν το σπιτικό sandwich παίρνει άλλες διαστάσεις

Είναι κοινή παραδοχή πια πως όταν τρως τοστ ή σάντουιτς σε φιλικό σπίτι πάντα είναι καλύτερο από όταν το φτιάχνεις μόνη σου. Λες και υπάρχει κάποια μυστική συνταγή ή συστατικό που χρησιμοποιούν και τα κάνουν έτσι νόστιμα και ζουμερά. Και ενώ ακόμη δεν έχουμε καταφέρει να αποκρυπτογραφήσουμε το πως τα τοστ γίνονται τόσο νόστιμα στα ξένα σπίτια αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό.

Θα δοκιμάσουμε να φτιάξουμε μπαγκέτες, ναι αυτές τις μοσχομυριστές, αφράτες και νόστιμες μπαγκέτες που βρίσκεις στον φούρνο και δεν μπορείς να αντισταθείς σε ένα σάντουιτς με παρμεζάνα, ντομάτα και προσούτο. Τι θα έλεγες λοιπόν να έφτιαχνες γαλλικές μπαγκέτες μόνη σου στο σπίτι; Οκ, ναι ακούγεται δύσκολο γιατί ουσιαστικά είναι σαν να θες να φτιάξεις ψωμί, όμως σου λέμε πως δεν θα δυσκολευτείς τόσο, όσο φαντάζεσαι.

Τι θα χρειαστείς για να τις φτιάξεις όμως;

700γρ αλεύρι
520ml κρύο νερό
1 κ.γ αλάτι
μισή κ.γ ξηρή μαγιά

Πρόσθεσε το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι σε ένα μπολ και ανακάτεψε τα όλα μαζί. Πρόσθεσε το κρύο νερό και ανακάτεψε τα ξανά ώσπου να φτιάξεις το ζυμάρι. Σκέπασε το μπολ με μια πετσέτα για 45’ και άφησε το ζυμάρι να ξεκουραστεί. Μόλις ολοκληρωθεί ο χρόνος με ελαφρώς βρεγμένα χέρια (για να μην κολλήσει πάνω σου) βγάλε τη στον πάγκο της κουζίνας και κάνε τη μερικές γύρες όπως θα δεις στο βίντεο παρακάτω.

Για να δεις τη συνέχεια και πως θα ολοκληρώσεις τις αφράτες μπαγκέτες σου, πάτα το play στο βίντεο που ακολουθεί και μείνε πιστή στις οδηγίες που θα δεις.