Η πρασόπιτα του Άκη Πετρετζίκη: Δες πώς θα την πετύχεις

Η πρασόπιτα του Άκη Πετρετζίκη: Δες πώς θα την πετύχεις

Θες μία συνταγή για πρασόπιτα που να σου θυμίζει αυτή της μαμάς σου; Μόλις τη βρήκες.

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε μία κατσαρόλα με νερό στη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι και αφήνουμε να βράσει.
  • Κόβουμε τα πράσα σε χοντρές ροδέλες 1-2 εκ. και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το νερό. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση για 2-3 λεπτά ώστε να φύγει η πικρή γεύση από το πράσινο μέρος του πράσου.
  • Σουρώνουμε και τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια.
  • Προσθέτουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο στο καυτό τηγάνι και βάζουμε τα κρεμμύδια, τα πράσα και σοτάρουμε.
  • Κόβουμε τα σέλερι σε ροδέλες, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να καραμελώσουν

Βρες τη συνταγή στο akispetretzikis.com