3 τρόποι για να αξιοποιήσεις τις φλούδες από τα φρούτα

Πατούλια Κατερίνα
3 τρόποι για να αξιοποιήσεις τις φλούδες από τα φρούτα

Υπάρχει τρόπος να αξιοποιήσεις τις φλούδες

Αν νομίζεις πως δεν χρειάζεσαι τις φλούδες από τα φρούτα, κάνεις λάθος. Κάθε φορά που τρως ένα φρέσκο φρούτο, σπεύδεις να πετάς τις φλούδες και αυτό είναι λάθος. Σκέψου απλά πως πολλά θρεπτικά στοιχεία βρίσκονται στις φλούδες ενώ η σκέψη του να πετάμε λιγότερα τρόφιμα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητά σου.

Η αλήθεια είναι πως πολλές φορές πιστεύουμε πως οι φλούδες κάποιων φρούτων δεν τρώγονται αλλά με την σωστή επεξεργασία και το κατάλληλο μαγείρεμα, μπορούν να μπουν στην καθημερινή συ διατροφή.

Τσιπς από φλούδες μήλου:

Παίρνεις τις φλούδες, σπασπαλίζεις με καστανή ζάχαρη και κανέλα και ψήνεις για 30 λεπτά σε αντικολλητικό χαρτί.

Ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού: Βράζεις τις φλούδες σε μικρά στικς σουρώνεις και ξαναβράζεις με 2 κούπες νερό, 1 κούπα ζάχαρη και ένα στικ βανίλια. Αφήνεις να πάρει βράση για 30 λεπτά και μέχρι η ζάχαρη να γίνει σιρόπι. Αφήνεις να παγώσουν για οκτώ ώρες. Έπειτα, ρίχνεις πάνω στη ζάχαρη. Βάλε και λιωμένη μαύρη σοκολάτα πάνω από το ένα μέρος κι έχεις το πιο νόστιμο σνακ.

Στο τσάι: Οι φλούδες από πορτοκάλι και το γκρέιπφρουτ ή το μανταρίνι μπορούν να μπου στο τσάι σου απλά βράζοντάς τις σε αυτό.DPG Network