Hot Chocolate Bomb: Η ζεστή σοκολάτα που θα φτιάχνεις ξανά και ξανά!

Παυλίνα Μητροφάνη
Hot Chocolate Bomb: Η ζεστή σοκολάτα που θα φτιάχνεις ξανά και ξανά!

Μια ζεστή σοκολάτα που όμως...είναι δοαφορετική από τις άλλες!

Οι κρύες μέρες του χειμώνα έφτασαν, και το μόνο που θέλω και ανυπομονούσα όλο το καλοκαίρι γι’ αυτό είναι τα χουχουλιάρικα βράδια στον καναπέ βλέποντας Netflix, τα φρεσκοψημένα μπισκότα που θα έχω δίπλα μου και μια αχνιστή κούπα ζεστή σοκολάτα.

Τον περασμένο χρόνο, οι hot bomb chocolates έκαναν χαμό σε όλα social media και έχω να σου πώ ότι είμαι σίγουρα μεγάλη θαυμάστρια. Αν δεν έχεις ιδέα τι είναι, εδώ θα τα μάθεις όλα.

Πρόκειται, για μια σφαίρα σοκολάτας που περιέχει ένα μείγμα από ζεστό κακάο, μίνι marshmallows, sprinkles και άλλες διασκεδαστικές, πολύ νόστιμες λιχουδιές.

xristougenniatiki diakosmisi3

Μπες σε Christmas mood: 7 στολισμένα σαλόνια που θέλουμε να αντιγράψουμε αμέσως (photos)

Θα μάθεις να φτιάχνεις την πιο νόστιμη ζεστή σοκολάτα

Η συγκεκριμένη μπάλα, μόλις πέσει σε ένα φλιτζάνι γάλα στον ατμό, η σοκολάτα λιώνει και εκεί ξεκινάει η μαγεία της γεύσης! Είναι πραγματικά, ο πιο διασκεδαστικός, και ίσως διαδραστικός τρόπος για να απολαύσεις την αγαπημένη σου ζεστή σοκολάτα αλλά σίγουρα λίγο διαφορετικά αυτή τι φορά.

https://www.instagram.com/p/CT-leOtLHjB

Παρακάτω σου έχω την απόλυτη συνταγή για να φτιάξεις μόνη σου την hot chocolate bomb και είμαι σίγουρη πως θα ξετρελαθείς όπως εγώ και το πιο σημαντικό; Είναι πανεύκολο στην εκτέλεση και το αποτέλεσμα ονειρικό! Πάμε να δούμε;

Πώς να φτιάξεις hot chocolate bombs

Πριν ξεκινήσεις, θα πρέπει να αποφασίσεις εσύ για μερικά σημαντικά συστατικά που θα εμπεριέχει μέσα όπως τον τύπο σοκολάτας που θέλεις να χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις τα φορμάκια ζεστής σοκολάτας, το μείγμα ζεστής σοκολάτας που θα βάλεις μέσα και τυχόν επιπλέον γεμίσεις ή γαρνιτούρες.

keimeno choco1

#1: Λιώσε τη σοκολάτα

Θα ξεκινήσεις λοιπόν, λιώνοντας 3 μπάρες ψιλοκομμένη σοκολάτα γάλακτος ή μαύρη σοκολάτα σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων για 60 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας κάθε 15 δευτερόλεπτα, μέχρι να λιώσει πλήρως.

Χρησιμοποιώντας ένα θερμόμετρο θερμοκρασία, ελέγχεις τη θερμοκρασία της σοκολάτας μέχρι να φτάσει τους 45ο C. Συνεχίζεις να θερμαίνεις σε διαστήματα 5 έως 10 δευτερολέπτων μέχρι να φτάσει στη σωστή θερμοκρασία και στη συνέχεια προσθέτεις την υπόλοιπη σοκολάτα και ανακατεύεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Η τελική θερμοκρασία πρέπει να είναι 31ο C. Αυτή η διαδικασία τήξης της σοκολάτας ονομάζεται σκλήρυνση, η οποία βοηθά στην επίτευξη αυτού του γυαλιστερού εξωτερικού χώρου στις ζεστές βόμβες σοκολάτας.

#2: Σχημάτισε τις βόμβες σε φορμάκια

Χρησιμοποιώντας ένα μικρό, καθαρό πινέλο ή πινέλο ζαχαροπλαστικής, τοποθετέις τη σοκολάτα μέσα σε ρηχά καλούπια σιλικόνης, φροντίζοντας να φτιάξεις ένα στρώμα αρκετά παχύ ώστε να καλύψεις εντελώς όλες τις πλευρές. Έπειτα, τοποθετείς τις φόρμες στο ψυγείο και τις αφήνεις να παγώσουν για 5 λεπτά.

#3: Γέμισε και φτιάξε τις hot chocolate bombs

Με τη σοκολάτα ακόμα στα φορμάκια, γέμισε τα μισά κελύφη με 1 ,2 κουταλιές της σούπας ζεστή γέμιση κακάο. Εκτός από το στιγμιαίο μείγμα ζεστής σοκολάτας, μπορείς να προσθέσεις έναν συνδυασμό από mini κομματάκια marshmallow, τσιπς σοκολάτας και sprinkles.



Με προσεκτικές κινήσεις, ξεκίνα να αφαιρείς τα κελύφη σοκολάτας από τα φορμάκια για να μη σπάσουν. Για να συναρμολογήσετε την βόμβα, απλά άλειψε την άκρη του ενός γεμισμένου κελύφους σοκολάτας που βρίσκεται ακόμα στη φόρμα με την λιωμένη σοκολάτα και τοποθέτησε στη συνέχεια το άδειο κέλυφος σοκολάτας, με στρογγυλεμένη πάνω στη λιωμένη σοκολάτα για να σφραγιστεί. Ξανά πάγωσε τες 3 λεπτά για να σταθεροποιηθεί το αποτέλεσμα.

#4: Ώρα για διακόσμηση

Φυσικά και θα προσθέσεις την δική σου, προσωπική πινελιά στη διακόσμηση. Μπορείς να ρίξεις λίγη τρούφα πάνω στη σοκολατένια βόμβα ή κάποιο σιρόπι της επιλογής σου. Εσύ αποφασίζεις ανάλογα με τις προτιμήσεις σου και το τι προτιμάς γευστικά. Μόλις τελειώσεις με την διακόσμηση παγώνεις για να δέσει, περίπου 5 λεπτά.

#5: Καλή απόλαυση

Τώρα το πιο διασκεδαστικό κομμάτι. Ζέστανε το αγαπημένο σου γάλα τοποθετώντας στη συνέχεια σε ένα ποτήρι και περίμενε. Τώρα θα ήρθε η ώρα για τα μαγικά! Πάρε την «σοκολατένια βόμβα» που μόλις έφτιαξες, βάλε τη στην αγαπημένη σου κούπα και ξεκίνα να ρίχνεις σιγά σιγά το ζεστό γάλα από πάνω.

Θα αρχίσεις να βλέπεις την σοκολάτα να λιώνει μέσα στο γάλα και είμαι αρκετά σίγουρη πως θα σοκαριστείς και φυσικά θα εντυπωσιαστείς. Μέσα στην κούπα σου θα ανακαλύψεις τη ζεστή γέμιση σοκολάτας μου μόλις μόνη σου δημιούργησες. Ανακάτεψε να ενωθούν όλα μεταξύ τους και…καλή σου απόλαυση!



Βάλε την αγαπημένη σου ταινία και απόλαυσε την hot bomb chocolate που έχεις δοκιμάσει ποτέ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Xmas countdown! 6 advent calendars για να δώσεις χαρά στο παιδί σου

Δες το χριστουγεννιάτικο δέντρο σου... αλλιώς! 8 ιδέες για να μοιάζει σαν καινούριο